x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: Avem acciza în buget, o aplicăm de la 1 aprilie

Ponta: Avem acciza în buget, o aplicăm de la 1 aprilie

de Agerpres    |    26 Mar 2014   •   16:20
Ponta: Avem acciza în buget, o aplicăm de la 1 aprilie

Premierul Victor Ponta a anunţat miercuri, la începutul şedinţei de guvern, că acciza pe carburanţi va fi aplicată de la 1 aprilie, ea fiind prinsă în buget.

"Vreau să fie foarte clar legat de acciză, o avem în buget, o aplicăm. Am discutat, împreună cu doamna Petrescu şi cu domnul Şova, cu reprezentanţii Uniunii Naţionale a Transportatorilor, că, într-adevăr, trebuie să găsim măsuri fiscale care, pe de-o parte, să păstreze competitivitatea transportatorilor, pe de altă parte să combată concurenţa neloială şi evaziunea fiscală şi probabil chiar mâine o să puneţi în dezbatere textul ordonanţei prin care sprijinim transportatorii corecţi, cei care au facturi, pentru recuperarea unei părţi importante din acciza pe care o aplicăm de la 1 aprilie. Cei care fac evaziune fiscală nu au cum să recupereze, pentru că probabil nici nu plătesc toate taxele şi pe aceia trebuie să-i combatem în tot ceea ce facem", a spus Ponta.

Pe de altă parte, premierul a mulţumit Casei Naţionale de Pensii şi Ministerului Muncii pentru recalcularea destul de rapidă a celor 230.000 de pensii şi creşterea acestora cu indicele de corecţie.

"E un lucru foarte bun şi sper ca de acum încolo oamenii să primească de fiecare dată în plus, să nu le mai taie nimeni vreodată pensiile, cum s-a întâmplat, şi vreau să precizez încă o dată: evident că avem banii pentru pensii şi salarii", a afirmat Ponta.

Ponta a adăugat că Guvernul va adopta pachetul de măsuri pentru energie în şedinţa de miercuri, constând în ordonanţa privind calculul preţului la gaz şi hotărârea referitoare la cantitatea de energie regenerabilă subvenţionată.

"Astăzi adoptăm ordonanţa şi pachetul pentru energie, care înseamnă pe de-o parte calculul preţului la gaz, legat de preţul de referinţă de la 1 ianuarie 2014, şi hotărârea de guvern cu cantitatea de energie regenerabilă subvenţionată. În aşa fel încât în special marii producători, care sunt şi mari angajatori, că pe mine asta mă interesează - sunt mari producători care exportă, dar sunt şi mari angajatori -, cei care creează zeci, sute de mii de locuri de muncă să rămână competitivi şi creşterea noastră economică, bazată în special pe creşterea producţiei industriale, să continue", a afirmat Ponta.

×