x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: Băsescu şi PDL au pregătit o înscenare în dosarul ICA, în care apare şi numele lui Dan Voiculescu

Ponta: Băsescu şi PDL au pregătit o înscenare în dosarul ICA, în care apare şi numele lui Dan Voiculescu

20 Iul 2012   •   11:17
Ponta: Băsescu şi PDL au pregătit o înscenare în dosarul ICA, în care apare şi numele lui Dan Voiculescu

Premierul Ponta i-a acuzat pe presedintele suspendat Traian Basescu si membrii PDL ca au incercat sa intervina in procesul lui Dan Voiculescu privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare.

"Este vorba despre un nou caz in care Basescu si PDL incearca sa insceneze guvernului tot felul de actiuni. Sunt inscenari grosolane, de acte normative solicitate unor persoane ramase in ministere. Ma bucur ca ministrul Agriculturii a reusit sa descopere aceasta inscenare. Despre ce este vorba? Basescu si PDL au acuzat guvernul si ministerul Agriculturii ca va interveni in procesul pe care ministerul il are in cazul ICA S.A. (Institutul de Calitate Alimentara), in care e implicat si Dan Voiculescu.

Ministrul a cerut sa fie informat permanent despre proces pentru a nu fi interpretari. Este o actiune concertata de Basescu si staff-ul lui. Rela Stefanescu, un director de la Agricultura, adus de Flutur, a trimis o adresa si a atasat ilegal o opinie a unui expert contabil cu care Guvernul nu are niciun contract. Ministrul a fost informat, a luat masuri si a transmis ca a actionat impotriva legii, a transmis catre DNA o sesizare penala, a dispus suspendarea din functie.

Din fericire, prin vigilenta domnului minsitru s-a evitat nasterea unui nou subiect care urma in campania lui Basescu. Il felicit pe domnul Constantin ca a dejucat o inscenare a lui Basescu impotriva Guvernului", a declarat Victor Ponta, intr-o declaratie de presa, la Palatul Victoria.

Ponta a precizat ca ministrul Agriculturii a anuntat Tribunalul Bucuresti ca aceasta opinie separata a fost depusa fara acordul ministerului, l-a suspendat din functie pe director si a depus o sesizare penala la Directia Nationala Anticoruptie impotriva acestuia.

×