x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: Traian Băsescu vorbeşte ca la cârciumă. Nu trebuie să ştiu eu neapărat ce anume votează Parlamentul

Ponta: Traian Băsescu vorbeşte ca la cârciumă. Nu trebuie să ştiu eu neapărat ce anume votează Parlamentul

de Veronica Micu    |    13 Dec 2013   •   12:12
Ponta: Traian Băsescu vorbeşte ca la cârciumă. Nu trebuie să ştiu eu neapărat ce anume votează Parlamentul

Victor Ponta a declarat că nu a avut o înţelegere cu preşedintele PNL, Crin Antonescu, pentru modificarea Codului penal. Reacţia premierului vine după ce preşedintele Traian Băsescu l-a acuzat vineri că a avut un aranjament cu preşedintele Senatului, Crin Antonescu, pe legea amnistiei şi graţierii şi pe Codul Penal încă de luni.

"Nu trebuie să ştiu neapărat eu ce anume votează Parlamentul. Parlamentul este şeful Guvernului, şi nu invers. Nu răspund pentru ce fac aleşii. Singura lege de care ştiam era cea referitoare la amnistie, iar ministrul Justiţiei va verifica această lege. "În mod sigur se va discuta în continuare şi se va vedea care este forma cea mai bună", a declarat premierul Victor Ponta.

Citeşte şi Antonescu: Nu am avut nicio înţelegere cu Ponta pe Codul Penal


El a mai spus că, referitor la Codul penal, a avut vineri o discuţie cu preşedintele Camerei Valeriu Zgonea şi acesta l-a informat că toate legile, inclusiv Codul Penal, au fost discutate în comitetul liderilor de grup, în care au fost prezenţi toţi liderii grupurilor parlamentare, iar aceştia au decis includerea lor pe ordinea de zi a Camerei. "Lucrurile sunt clare. Eu cred că Parlamentul trebuie să aibă dreptul de a legifera, dar pe legi de acest gen este necesară o consultare aprofundată, care nu a existat cu Ministrul Justiţiei, CSM, ICCJ şi ANI şi, după aceea, trebuie informată Comisia Europeană, pentru a vedea dacă modificările votate de Parlament încalcă obligaţiile noastre", a adăugat Ponta, care a precizat că atunci când s-a votat nu era în ţară, ci la Johannesburg.

Co-preşedintele USL a mai spus că între el şi liderul PNL Crin Antonescu nu a existat nicio înţelegere pentru modificarea Codului penal.

Traian Băsescu a declarat, vineri, că poate "confirma" că atât Victor Ponta, cât şi Crin Antonescu au ştiut de modificările la Codul Penal, "aranjamentul" fiind făcut luni, înainte de plecarea premierului la Johannesburg.

"Omul acesta (Victor Ponta - n.r.) minte, oricum a minţit şi ieri, şi pe români. Şi Crin Antonescu la fel. Şi ieri a minţit, când s-au făcut că dau înapoi. Amândoi au ştiut foarte bine. Aranjamentul între Ponta şi Antonescu pe legea amnistiei şi pe Codul Penal s-a făcut luni. Amândoi au ştiut foarte bine. Astăzi vă pot confirma că s-au înţeles ca în timp ce Ponta era la Johannesburg aceste legi să treacă", a declarat Băsescu.

×