x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Antonescu: Nu am avut nicio înţelegere cu Ponta pe Codul Penal

Antonescu: Nu am avut nicio înţelegere cu Ponta pe Codul Penal

de Veronica Micu    |    13 Dec 2013   •   13:12
Antonescu: Nu am avut nicio înţelegere cu Ponta pe Codul Penal

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat vineri, înainte de ședința BPN, că nu a avut nicio înțelegere sau vreo discuție cu Victor Ponta sau cu altcineva cu privire la modificările din Codul Penal.

"Nu am avut vreo înțelegere de niciun fel, nici oficială, nici neoficială, nu am avut nici măcar vreo discuție cu domnul Ponta sau cu altcineva despre modificările din Codul penal, acesta este adevărul. Nu am avut nicio discuție măcar, darămite o înțelegere, privitoare la modificările Codului penal cu Victor Ponta sau cu altcineva", a afirmat Antonescu.

El a admis că a discutat numai despre schimbarea din statutul de funcționar public al parlamentarilor: "Nu detalii, nu alte lucruri, lucruri pe care le-am spus și atunci, și a doua zi, și ieri."

Cât privește declarația pe care a dat-o despre faptul că a avut o informație incompletă față de acest proiect, Antonescu a spus că a avut o serie de discuții în interiorul grupului liberal cu colegi din Comisia juridică.

"Au fost o informație și o interpretare incomplete. Eu contez pe buna lor credință. Apropo de asta, aș vrea să vă spun un lucru care mi se pare nelalocul lui. Câțiva ambasadori au fost ieri în Parlament la discuții cu Comisia juridică. De asemenea, o delegație a Comisiei juridice s-a deplasat astăzi la Ambasada americană. Vreau să vă spun că reprezentanții PNL în Comisia juridică nu au fost nici înștiințați de către conducerea Comisiei, nici invitați. Au încercat să participe la aceste discuții, nu erau pe liste, ceea ce mi se pare nefiresc, pentru că facem totuși parte din coaliție. La Ambasada americană se intră cu listă, iar ieri nu au fost chemați, deși s-au interesat, deși au căutat conducerea Comisiei", a susținut Antonescu.

Legat de această chestiune, acesta a adăugat că este doar un lucru nefiresc.

"Dacă e vorba de toată comisia, îl semnalez ca atare, pentru că după aceea s-ar putea vorbi despre comisie, așa, în general, și aceasta cuprinde și parlamentari liberali", a mai precizat preșdintele PNL.

×