x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: Boc şi Băsescu perpetuează o stare de război social

Ponta: Boc şi Băsescu perpetuează o stare de război social

01 Feb 2011   •   12:58
Ponta: Boc şi Băsescu perpetuează o stare de război social

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, astăzi, după o întâlnire cu reprezentanţi ai patronatelor, că premierul şi preşedintele mimează dialogul social şi menţin o stare de conflict perpetuu. Ponta a afirmat, după întâlnirea cu reprezentanţii UGIR 1903 şi CONPIROM, că Guvernul trebuie să elaboreze noul Cod al Muncii doar în urma unui dialog social real.

"Din punctul nostru de vedere, în situaţia extrem de gravă a economiei şi a societăţii româneşti, nu poţi să vii cu soluţii doar dintr-o singură parte. Trebuie să vezi că sunt idei bune şi la sindicate, sunt idei bune şi la patronate, sunt idei bune în toate zonele, trebuie să le pui cap la cap", a adăugat el.

Ponta nu a dat detalii despre modificările pe care PSD le va susţine la Codul Muncii în urma discuţiilor cu sindicatele şi cu patronatele.

"Concluzia este că nu poţi să construieşti economic şi social România într-o situaţie de război perpetuu. Din păcate, domnul Băsescu şi domnul Boc încurajează, păstrează şi perpetuează o stare de război social. Toate exemplele europene arată că poţi să reconstruieşti o economie şi o societate doar pe dialog şi pace socială. Astăzi suntem într-un război total", a declarat preşedintele PSD.

El a acuzat Guvernul că mimează dialogul cu sindicatele şi patronatele.

"Deocamdată, Guvernul Boc, în stilul deja cunoscut, nu poartă un dialog real. Se face că se întâlneşte cu sindicatele, cu patronatele. Vine întotdeauna cu o lecţie învăţată de la preşedintele Traian Băsescu şi, cu metoda bine cunoscută, îşi angajează răspunderea şi nimeni nu poate să modifice nimic. Dialogul mimat va duce şi în domeniul pieţei muncii la o catastrofă şi un haos, aşa cum s-a întâmplat la legea pensiilor, la legea educaţiei şi în toate domeniile în care Boc a venit cu tema făcută de la Cotroceni", a declarat Ponta, potrivit Mediafax.

Preşedintele PSD a menţionat că programul economic pe care alianţa PSD-ACD urmează să îl elaboreze va fi realizat după consultarea şi chiar "auditul" sindicatelor şi patronatelor.

×