x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: Cei care ne-au ţinut la uşa Schengen invocand pretexte politice cred că realizează că au greşit

Ponta: Cei care ne-au ţinut la uşa Schengen invocand pretexte politice cred că realizează că au greşit

07 Sep 2015   •   18:25
Ponta: Cei care ne-au ţinut la uşa Schengen invocand pretexte politice cred că realizează că au greşit

Premierul Victor Ponta a afirmat luni, în contextul discuţiilor pe problema migraţiei, că speră ca cei care s-au opus aderării României la Schengen să realizeze acum ce greşeală au făcut.

"Discuţia despre migranţi nu este doar o discuţie tehnică. Eu spun un lucru: da, România trebuie să îşi asume toate obligaţiile pe care le are Europa dacă are şi toate drepturile pe care le are Europa. Cei care ne-au tot ţinut la uşa Schengen pe tot felul de pretexte politice cred că acum îşi dau seama ce greşeală au făcut ... că bulgarii şi românii dacă nu au fost buni de Schengen ce să ne ceară acum? Cred că e un moment în care putem să discutăm şi ipocrizia să rămână de o parte", a susţinut Ponta la
Palatul Parlamentului, întrebat pe tema numărului migranţilor care ar putea ajunge în România.

Anterior, într-un discurs rostit de la tribuna Parlamentului în spaţiul rezervat Orei Primului ministru, Ponta susţinuse că reprezentanţii României vor ridica din nou la Consiliul JAI problema aderării la spaţiul Schengen.

"În octombrie, la Consiliul JAI vom întreba încă o dată, prieteneşte, cu tot respectul de ce România şi Bulgaria nu sunt nici măcar cu frontierele aeriene în zona Schengen, un lucru care trebuia făcut de mult şi care poate acum este momentul cel mai propice", a spus prim ministrul.

Agerpres

×
Subiecte în articol: Victor Ponta