x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta cere înlocuirea din funcţie a prefecţilor de Vrancea, Buzău şi Constanţa

Ponta cere înlocuirea din funcţie a prefecţilor de Vrancea, Buzău şi Constanţa

13 Feb 2012   •   08:55
Ponta cere înlocuirea din funcţie a prefecţilor de Vrancea, Buzău şi Constanţa

Presedintele PSD, Victor Ponta, a solicitat, in numele Opozitiei, primului-ministru Mihai-Razvan Ungureanu sa dispuna inlocuirea din functie a prefectilor de Vrancea, Buzau si Constanta, "care au preferat sa isi continue o batalie politica impotriva autoritatilor locale, decat sa isi faca datoria de reprezentanti ai Guvernului in teritoriu si sa ia masuri".

"Prima preocupare a noastra, a Opozitiei, nu a fost aceea de a starni un nou scandal sau o noua disputa politica, ci de a-i ajuta pe oamenii respectivi. Alesii nostri locali din zonele afectate, din Vrancea si din Buzau, de acum o saptamana s-au mobilizat si au tras toate semnalele de alarma necesare. Sunt multi oameni care au murit si ar fi putut fi salvati, daca de lunea trecuta preocuparea autoritatilor centrale nu ar fi fost, in exclusivitate, pentru demisia fostului guvern si pentru instalarea unui nou guvern. In timp ce oamenii inghetau in case, in timp ce drumurile se blocau, preocuparea principala era aici de negociat cu diverse grupuri de-ale coalitiei de la guvernare functii, de instalat tot felul de ministri, unul mai ineficient decat altul", a declarat Victor Ponta, dupa sedinta USL.

Presedintele PSD a mai declarat ca va pleca in cursul acestei zile in SUA, insotit de social-democratul Titus Corlatean si de liberalul Cornel Dobritoiu, care sunt responsabilii USL pe zona de Externe si de Aparare.

"Voi merge impreuna cu domnul Corlatean si cu domnul Dobritoiu, deoarece sunt responsabilii din partea USL pe zona de Externe si de Aparare si la intoarcere o sa va fac o informare completa", a spus Ponta, care a precizat ca vizita sa in SUA a fost discutata cu ambasada SUA la Bucuresti si cu ambasada Romaniei la Washington.

"Vreau insa sa precizez ca este o vizita discutata cu ambasada SUA. Nu e nici vizita de placere si nici nu e prin cine stie ce alte structuri, ci prin ambasada SUA si Ambasada Romaniei la Washington", a spus Ponta.

"Vizita era planuita de foarte mult timp. La intoarcere o sa va dau toate informatiile necesare impreuna cu domnul Dobritoiu si cu domnul Corlatean. Plec azi, cand ma intorc va anunt ce am facut", a mai spus Ponta.

×