x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta cere sesizarea CSM pentru declaraţiile lui Traian Băsescu privind oprirea arestărilor

Ponta cere sesizarea CSM pentru declaraţiile lui Traian Băsescu privind oprirea arestărilor

de Veronica Micu    |    20 Mai 2014   •   12:57
Ponta cere sesizarea CSM pentru declaraţiile lui Traian Băsescu privind oprirea arestărilor
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Premierul Victor Ponta i-a cerut marţi ministrului Justiţiei, Robert Cazanciuc, să sesizeze CSM în legătură cu declaraţia preşedintelui Traian Băsescu privind oprirea arestărilor de către DNA pe perioada campaniei electorale.

'E o declaraţie iresponsabilă, ca multe altele. Vă rog, domnule ministru, să sesizaţi CSM. Dacă nici asta nu e o intervenţie brutală în Justiţie... În primul rând, eu cred că e o minciună. Nu cred că preşedintele Băsescu poate să oprească arestări în campanie sau în necampanie', a spus Ponta la începutul şedinţei de guvern.

Premierul a adăugat că prin sesizarea CSM se doreşte să dea 'un semnal foarte clar' că nici preşedintele, niciun alt om politic nu poate să oprească sau să dea drumul la arestări şi că Justiţia din România funcţionează nu pe criteriul campaniilor electorale, ci pe criteriul aflării adevărului şi al respectării legii.

'Mi se pare absolut inadmisibilă declaraţia, chiar dacă a fost făcută într-o campanie, în care, desigur, preşedintele nu are ce să caute. Trebuie să dăm un semnal foarte clar că s-a terminat cu perioada în care preşedintele ţării spunea când arestează DNA-ul şi când nu arestează', a precizat Ponta.

Preşedintele Băsescu a afirmat la un post local de televiziune că este bine că nu au mai fost arestări pe perioada campaniei electorale.

'Cred că au făcut foarte bine că, pe perioada campaniei, şi se întâmplă în toate ţările civilizate, să nu vină cu arestări, pentru că pot influenţa campania', a susţinut presedintele.

×