x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta cheamă sindicatele în stradă în ziua moţiunii

Ponta cheamă sindicatele în stradă în ziua moţiunii

19 Sep 2010   •   00:00

Liderul PSD Victor Ponta a anunţat astăzi , la Conferinţa Judeţeană de alegeri a PSD Hunedoara, că după Congresul partidului, care va avea loc la jumătatea lunii octombrie, va fi depusă moţiunea de cenzură, care va fi redactată astfel încât cel puţin 236 de parlamentari să fie de acord cu ea.
"Sperăm că la moţiunea de cenzură Guvernul condus de Băsescu-Boc să fie înlăturat de la putere", a adăugat Ponta. Victor Ponta a criticat din nou actuala guvernare, menţionând reducerea cu 25 la sută a salariilor bugetarilor. "Ce s-a întâmplat dacă salariile bugetarilor au fost reduse? Nimic bun. Acum, vor să scadă şi pensiile, pentru că pensionarii nu sunt de acord cu ei, la fel cum au procedat şi cu salariile bugetarilor", a spus Victor Ponta, în faţa celor aproximatv 570 de delegaţi care participă la Conferinţa Judeţeană.
Liderul PSD a mai spus că vrea să se întâlnească, la momentul moţiunii de cenzură din această toamnă, cu sindicatele, în stradă, la fel cum s-au întâlnit în 15 iunie. "Am considerat PSD un aliat politic natural pentru sindicate. Să trecem peste tot ce s-a întâmplat în trecut, peste orgolii, peste nemulţumiri. Ne-am întâlnit pe 15 iunie, tot la moţiunea de cenzură în stradă, şi vreau să ne întâlnim din nou, în stradă, la momentul moţiunii de cenzură din această toamnă, moţiune pe care vă spun direct că îmi doresc enorm de mult să o facem în aşa fel încât să fie votată de minim 236 de parlamentari", a spus Ponta. El a afirmat că sunt mulţi care au lansat zvonuri că PSD nu ar vrea ca moţiunea de cenzură să treacă, însă i-a îndemnat pe cei din partid să nu dea atenţie acestui tip de discuţii. "Infiltraţii şi mincinoşii lui Băsescu nu mai vin să spună că este Băsescu bun, că nu mai merge, şi vin cu alte chestii: că nu ar vea PSD să dea jos Guvernul Boc. Sunt convins că nimic nu poate fi mai rău pentru România decât Guvernul Băsescu-Boc şi vrem să îl dăm jos", a spus Ponta, avertizându-i însă pe membrii PSD că va fi greu să dea jos Guvernul Boc.

×
Subiecte în articol: politic