x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: Companiile de stat, "căpuşate" de PDL

Ponta: Companiile de stat, "căpuşate" de PDL

09 Mai 2011   •   14:37
Ponta: Companiile de stat, "căpuşate" de PDL
Sursa foto: Christian Silva/Jurnalul National
164483-.jpgLiderul PSD susţine că Traian Băsescu dă dovadă de ipocrizie atunci când vorbeşte despre modul corupt şi incompetent de conducere a companiilor naţionale. Ponta a declarat că multe dintre acestea "vor fi în pericol de a nu rezista pe piaţa liberă după ce au fost fraudate şi căpuşate de PDL".

"Între mostrele de ipocrizie ale preşedintelui Traian Băsescu, ultima, referitoare la modul corupt şi incopetent de conducere al companiilor naţionale şi al regiilor autonome, e cea mai revoltătoare", a spus Ponta.

El a precizat că, încă din 2009, a vorbit de conducerea complexelor de la Turceni, Rovinari şi Societatea Naţională a Lignitului, a căror conducere a fost pusă de PDL, respectiv de premierul Emil Boc şi de minsitrul Economiei de atunci, Adriean Videanu.

"În toate celelalte companii conducerile sunt politice, sunt portocalii, PDL. Să vii în 2011, în mai, după ce te-ai reales preşedinte cu bani furaţi, deturnaţi de la aceste regii, după ce Emil Boc a numit în toate conducerile de companii şi regii naţionale numai membri PDL - mi se pare sfidare la adresa bunului simţ", a spus Ponta.

"Dacă Traian Băsescu vrea să-şi ia corupţii înapoi din regiile autonome şi din socoietăţile cu capital de stat, e destul de târziu. Multe din aceste companii vor fi în pericol de a nu rezista pe piaţa liberă după ce au fost fraudate şi căpuşate de PDL", a mai spus Ponta, care l-a acuzat pe şeful statului că vorbeşte ca şi cum ar fi liderul opoziţiei.

×