x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: Cred că vor fi surprize foarte mari în alegerile locale

Ponta: Cred că vor fi surprize foarte mari în alegerile locale

15 Sep 2015   •   23:30
Ponta: Cred că vor fi surprize foarte mari în alegerile locale

Premierul Victor Ponta a afirmat, marţi, că se aşteaptă la rezultate surprinzătoare la alegerile locale din 2016, deoarece cetăţenii ar putea fi mai interesaţi de calităţile candidaţilor decât de partidele din care aceştia fac parte.

"Mie mi se pare că la sondajele actuale (...) răspunsurile vin oarecum mecanic, oamenii zic PSD sau PNL, dar în realitate cred că oamenii, în special pe zona locală, aşteaptă altceva decât PSD sau PNL. Aşteaptă un tip de administraţie mai puţin demagogică (...), oameni care să ştie ce înseamnă administraţie, mai puţină gălăgie şi mai multă treabă. Cred că vor fi surprize foarte mari în alegerile locale", a declarat Ponta la Antena 3.

Premierul a adăugat că, în acest context, are obligaţia de a continua procesul de descentralizare şi de a asigura resursele financiare pentru o bună funcţionare a administraţiilor locale.

"Ce am eu ca obligaţie cât sunt prim-ministru şi voi fi prim-ministru la anul, în timpul alegerilor locale, dincolo de organizarea alegerilor, unde nu cred că va fi nicio problemă, am obligaţia de a merge în continuare pe ideea de descentralizare. Trebuie foarte clar cât mai multe lucruri stabilite la nivel local. Şapte mii de autorizaţii, de semnături şi de ştampile de la ministere şi agenţii centrale, nu cred că e bine (...). Mai multe resurse financiare şi mai multă responsabilitate", a explicat Victor Ponta.  

×