x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta dă "cartonaşe roşii". Premierul a atenţionat prefecţii cu demiterea dacă sunt influenţaţi politic

Ponta dă "cartonaşe roşii". Premierul a atenţionat prefecţii cu demiterea dacă sunt influenţaţi politic

18 Mai 2012   •   07:59
Ponta dă "cartonaşe roşii". Premierul a atenţionat prefecţii cu demiterea dacă sunt influenţaţi politic

In prima videoconferinta cu prefectii nou numiti in functii, premierul Victor Ponta i-a atentionat pe acestia ca vor primi imediat "cartonas rosu" si vor fi demisi din functie, daca vor accepta ca deciziile luate sa fie influentate politic de catre membrii partidelor care s-au aflat sau sunt in prezent la guvernare.

"Primul lucru pe care vreau sa-l transmit prefectilor, subprefectilor si celorlalti sefi de structuri deconcentrate, fie ca este vorba de cei ai Politiei si Jandarmeriei, se supun legii si nu primesc ordine de la niciun partid politic. Voi considera orice fel de act influentat sau solicitat de catre o forta politica ca o incalcare a atributiilor dumneavoastra si nu voi ezita nicio secunda sa iau toate masurile pe care legea mi le pune la dispozitie. Vor fi situatii, si va rog sa le evitati pe cat posibil, in care o sa trec direct la cartonasul rosu, la inlocuirea din functie. Ieri, ca sa nu incep direct cu cartonas rosu, domnul prefectul de Constanta ati primit un cartonas galben de la mine si va rog sa aveti grija sa nu-l primiti si pe al doilea. Toate actiunile se fac conform legii, nu ma intereseaza ce vor partidele din judetul Constanta", a spus Ponta.

Premierul a mai cerut prefectilor sa organizeze ireprosabil si echidistant alegerile din acest an, cu masuri imediate de sanctionare a incidentelor deja inregistrate

In plus, Ponta a atras atentia autoritatilor locale sa ia masuri pentru prevenirea inundatiilor in judetele afectate de ploile abundente din ultimele zile.

"Le solicit celor doi ministri de la Administratie si Interne si tuturor autoritatilor care au atributii legale sa ne pregatim foarte bine pentru situatii de urgenta. Este o perioada in care pot aparea inundatii, pot aparea alte fenomene naturale. Nu vreau sa ne ia pe nepregatite. Nu vreau sa patim ce am patit in aceasta iarna cand s-au pierdut vieti omenesti, cand a existat o reactie tarzie si poate chiar uneori gresita a autoritatilor. Vreau sa fim pregatiti pentru tot ce e mai rau ca sa nu se intample nimic rau", a mai spus premierul, la videoconferinta cu prefectii.

×