x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta a enunțat condițiile unei colaborări cu ALDE

Ponta a enunțat condițiile unei colaborări cu ALDE

26 Aug 2019   •   16:49
Ponta a enunțat condițiile unei colaborări cu ALDE
Sursa foto: Victor Stroe

Pro România va colabora cu ALDE în cazul în care va susţine candidatura lui Mircea Diaconu la alegerile prezidenţiale şi dacă va ieşi de la guvernare, a declarat, luni, liderul partidului, Victor Ponta.

"Am decis un singur lucru, pe care nu-l putem decide pentru cei de la ALDE. Dacă cei de la ALDE vor decide şi ei să-l susţină pe Mircea Diaconu, ceea ce este probabil şi posibil, dar nu pot să vorbesc în numele lor, evident ar fi două partide care ar susţine acelaşi candidat şi trebuie să muncim împreună pentru această candidatură. Mai departe, dacă ies de la guvernare, colaborarea noastră poate fi şi dincolo de Mircea Diaconu, în zona parlamentară şi în zona discuţiilor pentru un nou Guvern, pentru că, practic, România va avea nevoie de un nou Guvern şi eu sunt un susţinător al ideii că acest Guvern nu funcţionează bine, că e nevoie de o bună guvernare, de oameni competenţi", a afirmat Ponta, într-o conferinţă de presă.

Întrebat dacă doreşte o colaborare sau o alianţă cu ALDE, Ponta a precizat: "Din punctul nostru de vedere, în funcţie de ce se decide la ALDE, în această după-amiază sau în zilele următoare, putem să susţinem acelaşi candidat, pe domnul Diaconu, putem să fim de acceaşi parte a baricadei, adică în opoziţie faţă de acest Guvern şi putem să conlucrăm, dar în funcţie de decizia lor. Nu pot să vorbesc de ce va face ALDE. Dacă ALDE îl susţine pe Mircea Diaconu - colaborăm, dacă ALDE iese de la guvernare - colaborăm".

El a precizat că liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, nu i-a cerut să-i susţină candidatura la prezidenţiale.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: ALDE pro romania mircea diaconu