x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: Dacă Antonescu revine şi refacem USL, sunt gata să renunţ la candidatura pentru prezidenţiale

Ponta: Dacă Antonescu revine şi refacem USL, sunt gata să renunţ la candidatura pentru prezidenţiale

03 Iul 2014   •   12:55
Ponta: Dacă Antonescu revine şi refacem USL, sunt gata să renunţ la candidatura pentru prezidenţiale

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, într-un interviu acordat DCNews, că, dacă fostul preşedinte al PNL, Crin Antonescu, "revine" şi se va reface USL, este gata să renunţe la candidatura pentru prezidenţiale.

"Să se consemneze și colegii mei din  partid știu că sunt sincer. Le-am spus că eu nu voi candida niciodată la președinția PSD împotriva lui Adrian Năstase. Niciodată! Dacă vă aduceți aminte, cu cinci zile înainte de Congresul PSD, din 2010, Adrian Năstase a anunțat că se retrage, am și fost la el birou și am spus: 'Sigur vă retrageți? Atunci o să candidez eu'. Am candidat și am și câștigat. Crin Antonescu știe foarte bine, pentru că trei ani am  stat mai mult cu el, decât cu familia, că n-aș fi candidat niciodată împotriva lui. Dacă revine și refacem USL și refacem tot ce am făcut și refacem tot ceea ce am făcut și am spus că facem, da, eu sunt de acord, renunț la candidatură", a spus Ponta.

Întrebat dacă va renunţa la candidatura pentru prezidenţiale în cazul în care Crin Antonescu va candida din partea PNL, Victor Ponta a răspuns negativ. "Dacă va candida din partea PNL, atunci voi candida, dar nu-l voi ataca. Îi voi spune doar de ce sunt mai bun decât el azi", a afirmat premierul Victor Ponta.

Preşedintele PSD a precizat că orice contracandidat care va intra în turul doi va fi unul puternic, însă a ţinut să precizeze că "singurul candidat care are un profil prezidenţial este Crin Antonescu".

"Cu siguranţă, cine intră în turul doi va fi un candidat puternic şi va fi un scor strâns. Singurul candidat care are un profil prezidenţial este categoric Crin Antonescu, pentru că dacă vrei să fii preşedintele unei ţări trebuie să ai o anumită viziune, un anumit nivel pe politică internă, pe politică externă, să stârneşti speranţe, aşteptări, să spui 'alegeţi-mă preşedinte pentru că iată cum văd eu România'. Cu tot respectul pe care îl am pentru domnul Blaga şi domnul Iohannis, nu au anvergură, sunt oameni cu anumite limite şi sper să nu o ia cineva ca pe o jignire. Cred că Sorin Oprescu a explicat mai plastic: sectorul 4 e de patru ori cât Sibiul, deci ar fi mai bun Piedone de preşedinte. Am fost astăzi la Robert Negoiţă de dimineaţă, e şi mai mare sectorul 3. (...) Aş avea aşa un surâs de satisfacţie să văd că în turul doi sunt cei doi pucişti din 2012, eu şi Crin", a afirmat Ponta.

Întrebat de ce și-a anunţat atât de târziu candidatura la prezidenţiale, fiind vorba despre un anunț foarte așteptat după ruperea USL-ului, premierul a spus: "Când vine vorba despre candidatura la prezidențiale, lucrurile sunt complexe. Trebuie să ai o viziune asupra țării pentru viitor. Eu și Crin Antonescu am avut o viziune și un proiect pentru România care însemnau: să dăm jos Guvernul lui Mihai Răzvan Ungureanu și să facem o guvernare care să repare social și să sprijine România. Doream să avem un președinte care să fie diferit de Traian Băsescu. Pe atunci ne refeream la Crin Antonescu", a spus Victor Ponta la DC News.

×