x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: De 50 de zile, trăim într-o bătălie cu Băsescu. Joi seara vom face un anunţ dacă participă la Consiliul European

Ponta: De 50 de zile, trăim într-o bătălie cu Băsescu. Joi seara vom face un anunţ dacă participă la Consiliul European

27 Iun 2012   •   05:49
Ponta: De 50 de zile, trăim într-o bătălie cu Băsescu. Joi seara vom face un anunţ dacă participă la Consiliul European

Premierul Victor Ponta a declarat, aseara, in cadrul emisiunii "Sinteza Zilei", de la Antena3, ca presedintele Traian Basescu blocheaza orice actiune parlamentara si guvernamentala si nu accepta sa lase o parte din putere si altora.

“Situatia nu mai poate dura mult timp', a spus Victor Ponta. "Vrem sa ramanem cu Traian Basescu sau vrem un alt drum European?', a intrebat retoric premierul, care a precizat ca a incercat sa coabiteze cu presedintele, dar a primit din partea lui doar “sabotaj si atacuri sub centura'.

'Traim in aceste 50 de zile intr-o batalie a presedintelui Basescu cu ceea ce oamenii au spus in ianuarie si la alegerile locale, ca nu mai doresc ca Basescu sa controleze toata Romania. Batalia este in plina desfasurare', a afirmat Ponta la Antena3.

Premierul a asigurat insa ca va participa la sedinta Consiliului European din 28 iunie si a precizat ca Traian Basescu va face de ras Romania daca va merge la acest Consiliu. "Cand te duci la Bruxelles si trebuie sa spui ca te-ai dus impotriva Parlamentului, Guvernului faci de ras Romania sau nu o faci? Daca Romania va fi reprezentata de cel care are atributii in fata oamenilor, atunci Romania va fi bine reprezentata. Daca la masa va sta un presedinte certat cu Guvernul, Parlamentul, mass-media si cu romanii, asta va fi rau pentru noi ca tara", a mai spus premierul.

Ponta a precizat ca daca presedintele va insista sa participe la Consiliul European, atunci isi va da seama ca nici in ultimul ceas nu poate exista o sansa de dialog si va lua o decizie alaturi de partenerii din USL care va fi anuntata de la Bruxelles.

×