x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta despre PRU: Este nevoie în România de un partid şi de o mişcare politică autentică

Ponta despre PRU: Este nevoie în România de un partid şi de o mişcare politică autentică

01 Sep 2016   •   06:40
Ponta despre PRU: Este nevoie în România de un partid şi de o mişcare politică autentică
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Deputatul social-democrat Victor Ponta a afirmat, miercuri seară, că nu a discutat cu conducerea PSD despre Partidul România Unită, dar subliniază că România are nevoie "de un partid şi de o mişcare politică autentică, nu creată prin laboratoare".

El a declarat, miercuri seară, la la B1 TV, că o nouă structură politică de tip PRU ar putea obţine până la 10% din voturi la alegerile parlamentare din 11 decembrie.

"Cred în faptul că există şi un electorat şi o nevoie în România de un partid şi de o mişcare politică autentică, nu creată prin laboratoare sau chestii de astea de acum 25 de ani. Eu cred că şi pentru PSD, şi pentru România ar fi bine să avem un partid naţional sau naţionalist, dacă vreţi, dar în sens modern, nu în sensul exceselor. (...) Cred în această idee, cred că e bine pentru mulţi alegători", a afirmat Ponta.

El este de părere că electoratul PRU "aşteaptă un mesaj mai puţin convenţional". Ponta a mai precizat că nu a discutat cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea, pe tema PRU.

Pe de altă parte, el se declară convins că, dacă va intra în Parlament, PRU nu va face alianţă cu PNL, ci cu PSD.

"Eu nu văd PRU, dacă intră în Parlament, că se va alia cu PNL să facă guvern de tehnocraţi. Şi atunci, cu cine să facă? Nici nu o să facă PRU 50% să îşi facă guvern. De aia am susţinut mereu ALDE, pentru că am fost convins că nu îi voi vedea niciodată pe Daniel Constantin şi pe Tăriceanu bătând palma cu PNL", a mai precizat Victor Ponta.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: Victor Ponta PRU psd