x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: După referendum, leul se va întări

Ponta: După referendum, leul se va întări

23 Iul 2012   •   19:17

Evolutia monedei nationale in raport cu euro se va "normaliza" de saptamana viitoare, iar leul chiar se va intari dupa ce criza politica se va incheia prin votul la referendumul pentru demiterea presedintelui si dupa ce rezultatele Guvernului vor fi certificate de misiunea FMI, a declarat premierul Ponta la TVR Info.

"Dupa 29 iulie, cand se incheie aceasta criza si dupa vizita FMI si certificarea rezultatelor de catre partenerii nostri, situatia se va normaliza, leul se va intari in oarecare masura", a declarat premierul precizand ca mesajele transmise din Romania au declansat turbulentele din cursul de schimb.

Ponta a mai precizat ca principalele agentii de evaluare financiara au mentinut ratingul de tara al Romaniei, in timp ce alte tari europene au fost retrogradate.
"Cele trei agentii de rating, care sperie pe toata lumea in acest moment, au pastrat pentru Romania acelasi rating, in timp ce pentru Italia, o tara mult mai mare, l-au redus", a adaugat Ponta.

Victor Ponta a precizat ca situatia Romaniei, ca membra a UE, este intr-o relatie de dependenta fata de criza financiara si economica din Europa.
"E dificil sa fii premier in Romania, dar zau ca nu as vrea sa fiu premier in Spania in aceste zile", a spus Ponta.

×