x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta îl va propune la şefia CEC Bank pe Enache Jiru, secretar de stat în Ministerul Finanţelor Publice

Ponta îl va propune la şefia CEC Bank pe Enache Jiru, secretar de stat în Ministerul Finanţelor Publice

de Agerpres    |    24 Feb 2014   •   20:30
Ponta îl va propune la şefia CEC Bank pe Enache Jiru, secretar de stat în Ministerul Finanţelor Publice
Sursa foto: Ponta îl va propune la şefia CEC Bank pe Enache Jiru, secretar de stat în Ministerul Finanţelor Publice

Premierul Victor Ponta a confirmat că, în calitate de ministru interimar de Finanţe, îl propune pentru conducerea executivă a CEC Bank pe Enache Jiru, secretar de stat în Ministerul Finanţelor Publice, după aprobarea procedurii conducerii duale a instituţiei financiar-bancare conduse de Radu Gheţea.

Premierul Victor Ponta a precizat anterior luni că, în ceea ce priveşte conducerea CEC, el nu demite şi nici nu numeşte persoane în funcţie, ci doar aprobă o procedură iniţiată de Daniel Chiţoiu, ministrul demisionar al Finanţelor.

'Nu am discutat cu domnul Gheţea. Eu nu pot şi nici nu doresc să încalc legea, eu nu demit sau numesc persoane în funcţie. Eu aprob o procedură pe care domnul Chiţoiu a iniţiat-o, aceea a conducerii duale în cadrul CEC, aşa cum există şi în alte bănci şi în alte societăţi, după care reprezentanţii în Adunarea Generală şi în Consiliul de Administraţie vor desemna conducerea. Deci, nu eu, personal, numesc conducerea, evident, ministrul de Finanţe face numirile în AGA şi mai departe în CA', a declarat Victor Ponta.

×
Subiecte în articol: ponta enache jiru cec bank