x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: Este dreptul PDL de a iniţia moţiune de cenzură, dar acuzaţiile privind intervenţia brutală în justiţie sunt o minciună

Ponta: Este dreptul PDL de a iniţia moţiune de cenzură, dar acuzaţiile privind intervenţia brutală în justiţie sunt o minciună

28 Mai 2012   •   08:11
Ponta: Este dreptul PDL de a iniţia moţiune de cenzură, dar acuzaţiile privind intervenţia brutală în justiţie sunt o minciună

Premierul Victor Ponta afirma ca argumentul PDL pentru initierea si depunerea unei motiuni de cenzura impotriva Executivului referitor la interventia brutala in justitie este "o prostie". Ponta a asigurat ca a luat toate masurile legale pentru ca lucrurile sa se desfasoare normal.

"Este dreptul PDL de a face motiune de cenzura si e dreptul Parlamentului de a decide. E un drept constitutional si pot sa si-l exercite, nu se pune problema", a spus Ponta.

Legat insa de acuzatiile privind interventia in justitie, Ponta a declarat: "Aia e o prostie si o minciuna. Eu am luat absolut toate masurile legale ca lucrurile sa se desfasoare normal"

Deputatul PDL Cezar Preda a declarat, sambata, ca democrat-liberalii trebuie sa introduca, la inceputul lunii iunie, motiune de cenzura, potrivit Mediafax. El a acuzat "interventia brutala in justitie" a Cabinetului Ponta si prezenta in Guvern a unor oameni cu probleme de imagine si de probitate morala.

Premierul Victor Ponta a afirmat, sambata, la Suceava, ca deputatul PDL Cezar Preda poate sa faca ce motiune doreste, dar ca acesta se bate acum pentru locul patru la Buzau.

Constantin Adrian Balaban-Grajdan a fost demis de premierul Victor Ponta de la conducerea Inspectoratului de Stat pentru Constructii (ISC) din cauza "comportamentului" sau, seful institutiei luand decizii fara sa il informeze pe primul-ministru, a anuntat, joi, Guvernul. Decizia a fost luata de premier dupa ce Constantin Grajdan, numit la ISC la 18 mai, a decis retragerea institutiei din procesul "Trofeul Calitatii" al fostului premier Adrian Nastase.

ISC a depus, marti, la dosarul "Trofeul calitatii", un document semnat de seful institutiei, Constantin Grajdan, prin care arata ca institutia nu se constituie parte civila in aceasta cauza. In acest sens, ISC a indicat raportul de expertiza contabila care a concluzionat ca, in urma organizarii evenimentului denumit "Trofeul Calitatii in Constructii", in bugetul institutiei nu a fost inregistrat vreun prejudiciu.

×