x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: Eu susţin Guvernul PSD, nu-l susţin pe Liviu Dragnea; nu înţeleg de ce continuă atacul contra mea

Ponta: Eu susţin Guvernul PSD, nu-l susţin pe Liviu Dragnea; nu înţeleg de ce continuă atacul contra mea

15 Mar 2017   •   16:58
Ponta: Eu susţin Guvernul PSD, nu-l susţin pe Liviu Dragnea; nu înţeleg de ce continuă atacul contra mea
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Fostul premier Victor Ponta a declarat, miercuri, că susţine Guvernul şi PSD, dar nu-l susţine pe preşedintele partidului, Liviu Dragnea, subliniind că nu înţelege de ce acesta continuă atacul la adresa lui. 

"Nu, nu am mai vorbit (cu Liviu Dragnea - n.r.) şi nu cred că mai vorbim. A zis domnul Dragnea că nu mai vorbim şi eu nu înţeleg de ce continuă atacul ăsta contra mea domnul Dragnea, de ce este aşa supărat. De fapt, noi ne-am înţeles şi anume: eu susţin Guvernul, susţin PSD, nu-l susţin pe domnul Dragnea. Asta e viaţa", a spus Victor Ponta, la Palatul Parlamentului, întrebat dacă a mai vorbit cu preşedintele PSD. 

El a menţionat că nu este de acord cu "anumite lucruri" ale lui Liviu Dragnea, adăugând că acesta are un "stil de conducere monarhică". 

"Deci, eu susţin Guvernul şi, repet, chestia asta era pe vremea lui Ceauşescu: dacă îl criticai pe Ceauşescu, criticai România sau partidul. Nu sunt de acord cu anumite lucruri ale domnului Dragnea, dar sunt de acord cu Guvernul şi cu PSD. (...) Nu regret (că Liviu Dragnea este preşedintele PSD - n.r.), doar că nu sunt de acord cu stilul dânsului de conducere monarhică. Atât", a afirmat Ponta. 

Întrebat dacă îşi dă demisia din PSD, Victor Ponta a răspuns: "Mai mult decât ceea ce am discutat cu domnul Dragnea nu am de gând să fac, pentru că v-am spus: din moment ce eu susţin Guvernul şi PSD, de ce vreţi dumneavoastră să plec eu de acolo?". 

El a completat că nu vrea să fie dat afară din partid. "Era o chestie dacă dânsul acceptă ideea că unul dintre cei 600.000 membri, se pare că suntem doi, că pe ceilalţi i-a dat afară, putem să avem şi o altă opinie", a explicat Ponta. 

Fostul premier a subliniat că nu i-a cerut nicio funcţie lui Liviu Dragnea. 

"Astea sunt şopârle. Domnul Dragnea ştie foarte bine că nu i-am cerut nicio funcţie şi nici domnia sa nu mi-a oferit nicio funcţie. M-a întrebat la un moment dat ceva. Nu cred că e ... Adică când eşti ditamai preşedintele PSD, stai să bagi şopârle cu simpli membri. Eu cred că avem amândoi de pierdut, dar el are mai mult de pierdut", a declarat Ponta. 

El a spus că nu va avea nicio funcţie de conducere în PSD sau în altă formaţiune până când nu are o decizie în privinţa dosarului său. 

"Nu voi avea nicio funcţie de conducere nici în PSD, nici într-o altă formaţiune politică până la momentul în care am o decizie, eu sunt convins corectă, în ceea ce priveşte dosarul meu pentru că de aceea am plecat în 2015. Nu poţi să fii preşedinte de partid şi să te duci o dată pe lună la Înalta Curte", a susţinut Victor Ponta. AGERPRES

×