x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: Funeriu e total incapabil să gestioneze reforma Educaţiei, cerem demisia sa

Ponta: Funeriu e total incapabil să gestioneze reforma Educaţiei, cerem demisia sa

29 Mar 2010   •   00:00

Victor Ponta a declarat că ministrul Daniel Funeriu este total incapabil să gestioneze procesul de reformă în Educaţie, iar PSD solicită demisia sa şi numirea unui alt ministru, care să beneficieze de respectul celor implicaţi în Educaţie.

Ponta a precizat că PSD nu va participa la dezbaterea organizată luni de preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, pe tema Legii educaţiei, considerând că aceaste este o dezbatere a politicienilor despre politicieni, care nu ia în calcul factorii implicaţi în procesul Educaţie, respectiv părinţii, elevii, studenţii, profesorii, universitarii.

Ponta s-a declarat nemulţumit de faptul că, la dezbaterea organizată de Roberta Anastase, preşedintelui Traian Băsescu i s-au rezervat 15 minute pentru a-şi expune punctul de vedere despre procesul de reformă în Educaţie, în timp ce el, liderul UDMR, Marko Bela. şi liderul PNL, Crin Antonescu, ar fi beneficiat de câte cinci minute.

Ponta a arătat că PSD consideră reforma în Educaţie un proces care merită un timp de dezbatere rezonabil, astfel încât decizii de importanţă majoră pentru viitorul acestui domeniu să nu fie luate în pripă, respectiv într-o dezbatere organizată "cu trei zile înainte de Paşti".

În opinia liderului PSD, organizarea unei dezbateri de felul celei convocate de Roberta Anastase implică o manieră total neserioasă de abordare a reformei în Educaţie, drept pentru care PSD nu va participa la aceasta.

Ponta a precizat că în cursul zilei de luni deputatul PSD Ecaterina Andronescu va prezenta proiectul PSD cu completări în ceea ce priveşte dorinţa de reformă în Educaţie, precizând că PSD este deschis dialogului pe acest subiect.

Liderul PSD a arătat că dezbaterea organizată de Roberta Anastase este una formală, iar PSD nu va participa "la o poză de cinci minute" cu preşedintele Traian Băsescu, preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, şi ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu.
Mediafax

×
Subiecte în articol: politic