x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta i-a scris lui Barroso că PDL boicotează referendumul

Ponta i-a scris lui Barroso că PDL boicotează referendumul

25 Iul 2012   •   09:44
Ponta i-a scris lui Barroso că PDL boicotează referendumul

Premierul Victor Ponta a anuntat ca i-a transmis presedintelui Comisiei Europene, José Manuel Barroso, o scrisoare in care prezinta ultimele evenimente legate de referendum, dar si faptul ca deciziile Curtii Constitutionale nu sunt respectate de membrii PDL. "Deciziile Curtii nu sunt respectate tocmai de catre cei care strigau ca e lovitura de stat. Prima data este rusinea celui care insala, a doua oara este rusinea ta daca te mai lasi pacalit", a spus Ponta, in sedinta de Guvern.

Ponta a anuntat marti ca va trimite Comisiei Europene, grupurilor din Parlamentul European si prim-ministrilor europeni scrisori in care va arata ca au fost "inselati si escrocati" de catre Basescu si PDL atunci cand au insistat pentru respectarea deciziei CCR de prezenta la referendum. El a precizat ca astfel de scrisori, in care se va arata ca oficialii de la Bruxelles au fost escrocati de Basescu si membrii PDL cand au insistat pentru respectarea deciziei Curtii Constitutionale de asigurare la referendumul de demitere a presedintelui a unei prezente de 50% plus unu din numarul cetatenilor cu drept de vot, vor fi transmise inclusiv oficialilor Parlamentului European si membrilor grupului Partidului Popular European.

"Vreau sa imi exprim amaraciunea asupra faptului ca Traian Basescu si PDL i-au inselat si i-au escrocat pe partenerii nostri internationali, incepand cu Comisia Europeana, atunci cand au cerut sa se respecte deciziile Curtii Constitutionale, pentru ca asa e bine pentru Romania. Eu am tinut cont de aceste observatii, Comisia Europeana, partenerii nostri europeni au pus niste probleme de principiu, sa respectam deciziile Curtii Constitutionale, dar nu s-au asteptat ca tocmai cei care striga vor fi primii care vor incalca aceste decizii, motiv pentru care astazi voi trimite o scrisoare atat presedintelui Comisiei Europene, presedintelui Parlamentului European, cat si primilor-ministri si presedintilor grupurilor parlamentare din Parlamentul European, inclusiv grupului Partidului Popular European. Sunt absolut convins ca Partidul Popular European si partenerii europeni vor constata ca au fost trasi pe sfoara de Basescu si de PDL (...) Imi voi cere scuze in numele Romaniei pentru faptul ca presedintele suspendat si cativa reprezentanti ai PDL practic s-au folosit si i-au inselat pe partenerii nostri europeni pentru un scop care acum este evident. Genul asta de escrocherie caracterizeaza foarte clar modul in care Traian Basescu si PDL au castigat pana acum", a spus Ponta, potrivit Mediafax.

Premierul a afirmat ca Traian Basescu si PDL actioneaza neconstitutional si infractional, deoarece legea prevede ca impiedicarea prin orice mijloace a dreptului de a participa la referendum se pedepseste cu inchisoare de la sase luni la cinci ani si interzicerea unor drepturi.


×