x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: "Iau în calcul introducerea unei noi moţiuni de cenzură"

Ponta: "Iau în calcul introducerea unei noi moţiuni de cenzură"

25 Iun 2010   •   00:00
Ponta: "Iau în calcul introducerea unei noi moţiuni de cenzură"
Sursa foto: Christian Silva/Jurnalul National

Preşedintele Partidului Social Democrat, Victor Ponta, a declarat că ia în calcul, în acest moment, introducerea unei noi moţiuni de cenzură, după ce Curtea Constituţionale a declarat ca neconstituţionale anumite prevederi din legile austerităţii.



''Vă spun în premieră că am de gând să mă întâlnesc zilele aceastea cu conducerea PSD, cu colegii mei şi dacă nu există niciun fel de reacţie normală şi raţională din partea preşedintelui Băsescu şi a PDL eu iau în calcul să introducem o nouă moţiune de cenzură împotriva guvernului actual, pentru că trebuie să folosim orice fel de armă ca să scăpăm România de acest flagel care este Guvernul Boc'', a spus Ponta, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, opoziţia trebuie să folosească arma moţiunii de cenzură. ''Dacă avem şanse (...), săptămâna viitoare o vom folosi, dacă nu o vom folosi în toamnă, dar atunci situaţia va fi şi mai gravă pentru România'', a menţionat Ponta.

În opinia sa, soluţia este, în acest moment, ''demiterea sau demisia Guvernului Boc, care nu mai are nici suport în Parlament, nici la CCR''. Liderul PSD consideră că ''panica, demenţa şi nebunia pe care o stârneşte Guvernul Boc prin aceste măsuri neconstituţionale şi iraţionale riscă să ducă România dincolo de prăpastia în care se află în acest moment''.

Victor Ponta este de părere că decizia Curţii Constituţionale va avea un efect foarte clar şi faţă de acordul cu FMI, întrucât Guvernul şi-a pierdut total credibilitatea.

''Este încă o lovitură, dacă mai era nevoie de încă una, în ceea ce priveşte funcţionarea guvernului. Nu va putea să funcţioneze acest guvern, soluţiile propuse nu vor putea fi implementate. E clar că nu va face decât să adâncească criza economică şi socială şi cred că este de datoria preşedintelui Băsescu, care a susţinut acest guvern iresponsabil şi l-a adus până în acest moment, dar şi de datoria noastră, a celorlalţi, să facem tot ce ţine de noi să scăpăm România de guvernul Boc şi să găsim o soluţie mai bună. Orice soluţie în acest moment e mai bună decât păstrarea Guvernului actual'', a mai spus Ponta.

×
Subiecte în articol: politic