x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: "Îl somez pe Traian Băsescu să înceteze imediat cu declaraţiile iresponsabile privind loviturile de stat"

Ponta: "Îl somez pe Traian Băsescu să înceteze imediat cu declaraţiile iresponsabile privind loviturile de stat"

30 Iul 2012   •   15:47
Ponta: "Îl somez pe Traian Băsescu să înceteze imediat cu declaraţiile iresponsabile privind loviturile de stat"

Premierul Victor Ponta i-a transmis, azi, un mesaj public presedintelui Traian Basescu, cerandu-i sa inceteze cu amenintarile si afirmand ca, in urma votului de la referendum, Basescu nu mai este un presedinte legitim.

"Este momentul sa-l somez pe Traian Basescu sa inceteze imediat cu declaratiile iresponsabile privind loviturile de stat, sa nu mai ameninte nici persoane, nici institutii media si mai ales sa nu mai ameninte milioanele de romani ce au venit sa voteze in mod direct", a declarat Ponta.

"Problemele pe care 8,5 milioane de romani au vrut sa le faca publice ieri nu se rezolva, nu trec si nu se pot uita. Este esential pentru mine, ca prim-ministru, sa ascult problemele acestor oameni. 8,5 milioane de romani sunt 75% din cei care voteaza in mod normal, la orice alegeri din Romania. Ei reprezinta o voce mult prea puternica pentru a fi amenintata de Traian Basescu si cei din jurul sau", a spus Ponta, care a adaugat ca va respecta orice decizie va lua Curtea Constitutionala in privinta validarii sau invalidarii referendumului.

"Apreciez ca Traian Basescu se reprezinta doar pe sine insusi si poate pe Viktor Orban. Traian Basescu este un presedinte care nu a primit nici macar propriul sau vot, care reprezinta un grup de oameni care profita si isi doresc privilegii din bani publici. Vom cere tragerea la raspundere a lui Traian Basescu si a celor din jurul sau, care ameninta si comit abuzuri. Asteptam numaratoarea finala a voturilor, vom aplica decizia CCR, dar ii transmit lui Basescu ca nu mai reprezinta aceasta tara si sa inteleaga ca incepand de ieri este un presedinte ilegitim pentru Romania", a mai spus Ponta.

×