x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: Inamicii noştrii sunt Traian Băsescu şi PDL

Ponta: Inamicii noştrii sunt Traian Băsescu şi PDL

22 Noi 2010   •   15:29
Ponta: Inamicii noştrii sunt Traian Băsescu şi PDL
Sursa foto: Dragos Stoica/Jurnalul National
Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, referindu-se la colaborarea cu PNL, că "inamicii social-democraţilor şi ai României" sunt preşedintele Traian Băsescu şi PDL, iar orice altă bătălie este mai puţin importantă.

"Decizia noastră este ca bătălia PSD să fie împotriva lui Traian Băsescu şi a PDL, iar obligaţia PSD este să construiască o alternativă şi să spună oamenilor ce va face după ce scăpăm de Emil Boc (primul ministru - n.r.) şi Traian Băsescu (şeful statului - n.r.). Orice variantă care ne duce la acest rezultat - scoaterea României din criza actuală şi înlocuirea lui Emil Boc şi Traian Băsescu, orice variantă democratică, normală, nu se va împiedica nici de orgolii, nici de interese strict de partid", a spus Ponta, la finalul Biroului Permanent Naţional al formaţiunii, răspunzând unei întrebări referitoare la afirmaţiile sale făcute la un post de televiziune, potrivit cărora nu ar refuza o variantă de guvernare cu un preşedinte PNL şi un premier PSD.

Ponta a adăugat că în lupta împotriva PDL şi a lui Traian Băsescu nu va lua în calcul niciun fel de colaborare cu şeful statului sau cu democrat-liberalii.

"Lupta noastră este cu Traian Băsescu şi cu PDL, o dăm zi de zi. Orice altă luptă este ceva ce priveşte pe altcineva. Nu vom lua în calcul (...) nicio altă variantă de alianţă sau de colaborare cu Traian Băsescu şi cu PDL", a menţionat liderul PSD, citat de Agerpres.

În altă ordine de idei, liderul PSD a precizat că, din punctul său de vedere, nu mai există o Cameră Deputaţilor democratic aleasă, ci ''doar un scut'' în jurul preşedintelui Camerei, Roberta Anastase.

"Nu mai există Cameră a Deputaţilor democratic aleasă, este un scut creat în jurul Robertei Anastase şi al intereselor extrem de personale şi extrem de materiale ale celor care susţin Guvernul şi pe Roberta Anastase", a spus Ponta, după Biroul Permanent Naţional al PSD.

Potrivit acestuia, poziţia PSD va rămâne neschimbată, social-democraţii neacceptând să fie "complici ai furtului săvârşit de Roberta Anastase şi de cei care o susţin în continuare".

"Poziţia noastră rămâne neschimbată, nu vom fi niciodată nici complici ai furtului săvârşit de Roberta Anastase şi de cei care o susţin în continuare şi nu există nici un preţ cu care să poată fi cumpăraţi parlamentarii PSD sau complicitatea noastră să poată fi cumpărată", a mai afirmat Ponta.

×