x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta, interviu pentru Reuters: România, cea mai vulnerabilă ţară din UE

Ponta, interviu pentru Reuters: România, cea mai vulnerabilă ţară din UE

04 Feb 2012   •   06:02
Ponta, interviu pentru Reuters: România, cea mai vulnerabilă ţară din UE

Economia Romaniei este inca cea mai slaba din Uniunea Europeana si continuam sa fim una dintre cele mai vulnerabile tari in fata "furtunii" care pare sa vina. Aceasta este parerea presedintelui PSD Victor Ponta, caruia jurnalistii de la Reuters i-au luat joi un interviu.

Ponta a declarat ca in ciuda numeroaselor masuri de austeritate adoptate de Romania pentru a evita intrarea in incapacitatea de plata, consecintele crizei economice afecteaza si acum romanii.

Liderul PSD a vorbit si despre protestele romanilor in ultima perioada si dorinta cetatenilor de a avea o noua conducere.

"Potrivit ultimelor sondaje, partidul care se afla la guvernare are sub 15% de voturi, iar opozitia are in jur de 60%. Diferenta foarte mare arata ca populatia nu este neaparat indragostita de opozitie, dar crede ca opozitia si o schimbare sunt necesare pentru viitor", a declarat liderul PSD, potrivit Antena3.

De asemenea, Ponta le-a impartasit jurnalistilor Reuters care ar fi solutia lui pentru iesirea tarii din situatia in care se afla.

"Cred ca in primul rand, ar trebui sa schimbam abordarea politicienilor in ceea ce priveste cheltuielile bugetare si trebuie sa luam niste masuri bune, cerute de mediul afacerilor, precum scaderea taxelor pe piata muncii. Acest lucru ne-ar putea ajuta sa ne descurcam ceva mai bine si sa oferim poporului o perspectiva in ceea ce priveste viitorul", a mai spus Ponta, care a precizat ca este de acord cu alegerile anticipate, chiar daca asta ar insemna numirea temporara la conducere a unor tehnocrati.

×