x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta îşi continuă explicaţiile la Bruxelles. Azi, premierul se întâlneşte cu Herman Van Rompuy şi Jose Manuel Barosso

Ponta îşi continuă explicaţiile la Bruxelles. Azi, premierul se întâlneşte cu Herman Van Rompuy şi Jose Manuel Barosso

12 Iul 2012   •   06:57
Ponta îşi continuă explicaţiile la Bruxelles. Azi, premierul se întâlneşte cu Herman Van Rompuy şi Jose Manuel Barosso

Primul ministru al Romaniei continua si astazi vizita la Bruxelles. Victor Ponta urmeaza sa se intalneasca, la Bruxelles, cu presedintele Consiliului European Herman Van Rompuy si presedintele Comisiei Europene Jose Manuel Barosso.

Ieri, premierul a declarat, in cadrul unei intalniri cu liderul Parlamentului European, Martin Sculz, ca va organiza referendumul pentru demiterea presedintelui Traian Basescu in conformitate cu decizia CCR. Astfel, referendumul va fi valid doar daca prezenta la urne, in 29 iulie, va fi 50% plus unu din totalul alegatorilor inscrisi pe listele electorale permanente.

Presedintele Parlamentului European Martin Schulz a vorbit despre importanta respectarii standardelor europene de catre Guvernul de la Bucuresti. 'In calitate de presedinte al unei institutii europene, insist ca toate standardele europene sa fie respectate. Dupa cum i-am spus lui Victor Ponta, este o situatie care intereseaza toate tarile, pe toti premierii (...) fie ca este vorba de Victor Ponta, Martin Schulz sau Angela Merkel. Cu totii trebuie sa respectam valorile europene fundamentale si sunt foarte fericit ca premierul a subliniat acest angajament, legat de standardele europene', a spus Shulz.

Cu toate acestea, Schultz a admis ca recentele evenimente din Romania sunt "dubioase din punct de vedere politic" si considera ca statele Uniunii Europene sunt "un pic prea tacute" in privinta situatiei de la Bucuresti, potrivit unui interviu acordat de social-democratul german publicatiei Le Monde. Tot presedintele Parlamentului European declara ca schimbarea atat de rapida a conducatorilor mai multor institutIi este "cel putin uimitoare".

Premierul Victor Ponta a dat insa asigurari liderilor europeni ca Romania va respecta Constitutia si statul de drept si ca principiile democratice nu vor fi afectate de lupta de pe scena politica interna.

Programul premierului joi, la Bruxelles, potrivit gov.ro

10.00 - 10.30: Intrevederea domnului Victor PONTA, Prim-ministru al Romaniei, cu domnul Dacian CIOLOS, Comisar European pentru Agricultura

11.00 - 11.30: Conferinta de Presa comuna Victor PONTA, Prim-ministru al Romaniei, cu domnul Sergei Stanishev, presedinte PES. Locatie: Residence Palace International Press Centre, 155 Rue de la Loi, Block C, 1040, Bruxelles

14.45 - 15.15: Intrevederea domnului Victor PONTA, Prim-ministru al Romaniei, cu domnul Herman VAN ROMPUY, Presedintele Consiliului European. Locatie : Parlamentul European

16.15 - 16.45: Intrevederea domnului Victor PONTA, Prim-ministru al Romaniei, cu domnul José Manuel BARROSO, Presedintele Comisiei Europene. Locatie : Sediul Comisiei Europene. Declaratii de presa la finalul intrevederii.



×