x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta, la Miercurea Ciuc: Dacă minoritatea maghiară nu este reprezentată în Parlament, extremiştii au de câştigat

Ponta, la Miercurea Ciuc: Dacă minoritatea maghiară nu este reprezentată în Parlament, extremiştii au de câştigat

21 Iul 2012   •   10:21
Ponta, la Miercurea Ciuc: Dacă minoritatea maghiară nu este reprezentată în Parlament, extremiştii au de câştigat

Premierul Romaniei, Victor Ponta, a dat asigurari, astazi, la Miercurea Ciuc, ca este important ca minoritatea maghiara sa aiba reprezentanti in Parlamentul Romaniei si in structurile locale pentru ca altfel pot aparea elemente de radicalism.

"In toamna, minoritatea maghiara va avea numarul de reprezentanti in Parlament pe care-l merita in baza voturilor dumneavoastra. Vreau sa va reamintesc ca si atunci cand eram intr-o mare batalie politica cu guvernul din care facea parte si UDMR am spus ca cel mai important lucru este ca minoritatea maghiara si fie reprezentata in Parlamentul Romaniei, in structurile locale, sa existe o reprezentare pentru ca daca lasi o minoritate in afara deciziei abia atunci se va radicaliza si abia atunci extremistii din toate partile vor avea de castigat", a afirmat Victor Ponta la o discutie cu alesii locali din Harghita, Covasna si Mures.

Premierul a subliniat ca nu va exista niciun fel de discriminare legata de apartenenta politica a primarilor si ca ei vor fi sprijiniti daca vor avea proiecte foarte bune.

"Repet, nu va exista din partea mea (...) nici un fel de discriminare daca un primar este din Harghita sau Covasna fata de unul de la Gorj sau de la Bacau, daca e de la UDMR, PSD, sau alt partid. Din punctul meu de vedere orice efort al dumneavoastra de a obtine fonduri europene, programe pentru imbunatatirea activitatii administrative, de a indrepta lucrurile care s-au gresit in acesti 20 ani, sunt absolut convins sa le fac pentru ca eu cred ca noi ca tara si dumneavoastra ca si comunitati locale am pierdut foarte multe ocazii bune, oameni buni, proiecte importante in acesti 20 ani si as vrea sa cred ca in viitor putem face lucrurile altfel', a afirmat Victor Ponta.

×