x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta luptă cu Băsescu numai în week-end: "Voi fi ocupat, până pe 29 iulie, cu activitatea guvernamentală. Doar în week-end, dacă voi avea timp, voi merge în campanie"

Ponta luptă cu Băsescu numai în week-end: "Voi fi ocupat, până pe 29 iulie, cu activitatea guvernamentală. Doar în week-end, dacă voi avea timp, voi merge în campanie"

09 Iul 2012   •   16:03
Ponta luptă cu Băsescu numai în week-end: "Voi fi ocupat, până pe 29 iulie, cu activitatea guvernamentală. Doar în week-end, dacă voi avea timp, voi merge în campanie"

Ponta lupta cu Basescu numai in week-end: "Voi fi ocupat, pana pe 29 iulie, cu activitatea guvernamentala. Doar in week-end, daca voi avea timp, voi merge in campanie"

Premierul Victor Ponta spune ca nu va fi foarte implicat in campania pentru referendumul din 29 iulie, afirmand ca va merge la actiuni electorale doar in week-end, daca va avea timp.

"Lucrurile sunt foarte clare in cadrul USL. Vom face o campanie normala, pentru referendumul din 29. Romanii trebuie sa decida daca vor sa mearga mai departe cu Basescu presedinte sau sa avem un nou inceput, sa terminam cu scandalurile, cu loviturile sub centura. Si imprenuna cu un presedinte interimar si cu un Guvern sustinut de majoritatea parlamentara sa scoatem tara din dezastrul in care a fost adusa. Eu voi fi ocupat, pana pe 29 iulie, cu activitatea guvernamentala. Doar in week-end, daca voi avea timp, voi merge in campanie. Acum Guvernul poate sa lucreze cu adevarat, fara sa mai intampine blocaje institutionale si atacuri sub centura. Romanii vor vedea ce inseamna o stare de normalitate", a spus Ponta.

Acesta a adaugat ca se asteapta la suspendarea presedintelui Traian Basescu, adaugand ca de pe 30 iulie, crestin-democratii germani nu-si vor mai permite sa "jigneasca poporul roman".

"Sunt convins ca pe 30 iulie niciun crestin-democrat german sa nu-si mai permita sa jigneasca romanii. Si in Germania oamenii au dreptul sa voteze. Romania nu este nici dictatura, nici colonie", a spus Ponta.

Legat de ingrijorarile Germaniei privind functionarea statului de drept din Romania, Guvernul a emis un comunicat, in care dadea asigurari ca buna functionare a statului de drept nu este afectata in niciun fel de disputele politice.

"Guvernul Romaniei transmite asigurari ferme si fundamentate ca in Romania buna functionare a statului de drept nu este afectata in niciun fel de disputele politice. Evolutiile politice ale ultimelor saptamani se incadreaza in limitele Constitutiei, ale legilor romanesti si ale reglementarilor europene. Niciunei institutii democratice nu i-a fost atinsa independenta. Sistemul de justitie nu a fost si nu va fi vizat de niciun fel de masura sau influenta politica din sfera guvernamentala", sustine Guvernul in comunicat.

"Vrem sa ii asiguram pe toti partenerii nostri europeni de tenacitatea si determinarea cu care impartasim valorile democratiei si ale statului de drept. Vom continua dialogul si cooperarea pentru asigurarea unui climat de stabilitate si de incredere in economia romaneasca. In acelasi timp, respingem cu fermitate campania de denigrare a Romaniei dusa de presedintele Traian Basescu si PDL, campanie nefundamentata si care aduce atingere intereselor Romaniei prin crearea unei imagini false cu privire la democratia romaneasca. Cetatenii romani vor avea ocazia, la referendumul national desfasurat pe 29 iulie, sa decida, in mod perfect democratic si constitutional, in privinta presedintelui Romaniei si consideram, in spiritul valorilor democratice pe care le impartasim, ca vocea lor trebuie sa fie respectata", se mai arata in comunicat.

×
Subiecte în articol: ponta campanie