x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: Nu cred că merită ca ţări precum România şi Ungaria să fie tratate ca state de nivelul doi

Ponta: Nu cred că merită ca ţări precum România şi Ungaria să fie tratate ca state de nivelul doi

21 Iul 2012   •   16:23
Ponta: Nu cred că merită ca ţări precum România şi Ungaria să fie tratate ca state de nivelul doi

Premierul Victor Ponta a declarat, sambata, la Miercurea Ciuc, ca tari precum Romania si Ungaria nu merita sa fie tratate ca state de categoria a doua, spunand ca exista aceasta tendinta si ca tarile din zona au adus un plus UE si au facut Uniunea mai puternica.

Intrebat cum vede relatiile romano-ungare, mai ales ca la Universitatea de Vara de la Baile Tusvanyos se va vorbi saptamana viitoare despre acest lucru, Ponta a spus ca din punctul sau de vedere tensiunile dintre cele doua state au fost rezolvate prin votul alegatorilor maghiari.

"Eu am vazut o tensiune a relatiilor noastre produsa de implicarea in campania electorala la alegerile locale a presedintelui Parlamentului Ungar, de partea unei formatiuni politice. Aceste tensiuni au fost rezolvate definitiv, prin votul oamenilor de aici, din Harhita, Covasna si Mures, care si-au votat presedintii de consilii judetene, primarii si nu pot sa spun decat ca ma bucur de votul lor ca acesta nu a fost influentat de campania electorala a presedintelui Parlamentului Ungariei. In rest, din punctul meu de vedere, Romania si Ungaria trebuie sa aiba in continuare relatii foarte bune", a spus Ponta.

El a adaugat ca si Romania, Ungaria si Bulgaria, precum si celelalte tari din zona, trebuie sa arate ca nu sunt tari care pot fi tratate ca state de nivelul doi.

"Exista aceasta tendinta, poate mai putin la nivel politic, poate mai mult la nivelul mass-media din vestul Europei, de a trata tarile din aceasta zona ca fiind cele care creeaza probleme. Eu cred ca tarile din zona au adus un plus UE si au facut UE mai puternica si nu cred ca merita sa fie tratate ca tari de categoria a doua si mai cred ca toate problemele trebuie sa le rezolvam impreuna", a spus Ponta.

Intrebat daca intalnirea sa cu Viktor Orban a fost un esec, premierul a infirmat acest lucru.

×