x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: Orice fel de acţiune comună cu PNL este necesară până la alegeri

Ponta: Orice fel de acţiune comună cu PNL este necesară până la alegeri

12 Iul 2010   •   00:00

Partidul Social Democrat nu vede o posibilă o guvernare comună cu liberalii, dar orice fel de acţiune comună este absolut necesară până la alegeri, a declarat, luni, preşedintele formaţiunii, Victor Ponta.

"Am toată convingerea că PNL este singurul partid adevărat de dreapta şi are soluţii de dreapta. Oamenii trebuie să aleagă între ceea ce propunem noi şi ceea ce propun liberalii. Singurul lucru catastrofal este să rămâi pe mâna lui Băsescu, Boc, PDL, care nu au niciun fel de gândire, nici de stânga, nici de dreapta", a afirmat liderul PSD, potrivit Agerpres

Referindu-se la afirmaţia liderului PNL, Crin Antonescu, conform căreia PSD nu ar fi interesat de o acţiune unitară a opoziţiei, Ponta a subliniat că partidul pe care îl conduce nu numai că este interesat, dar el este 'cel care declanşează această acţiune', pentru că liberalii nu au numărul necesar de voturi.

"Orice fel de acţiune comună este absolut necesară şi o vom face împreună până la alegeri. După alegeri, noi vrem să guvernăm cu măsuri şi soluţii de stânga, ei vor cu măsuri şi soluţii de dreapta. Dar asta numai oamenii pot să decidă, nu o înţelegere între mine şi Antonescu", a spus Ponta.

El a anunţat că social-democraţii vor continua orice colaborare cu partidele din opoziţie, la nivel parlamentar, mai ales cu PNL, aceasta vizând în special buna desfăşurare a Legislativului.

"Am spus anterior că PSD intră la guvernare numai după alegeri anticipate. Nu le susţinem, asta încercăm să obţinem, prin acţiunile noastre. Soluţia pentru România o reprezintă reîntoarcerea la oameni, un Guvern care să aibă legitimitate, nu să fie sprijinit cumpărând şi şantajând parlamentari. În 16 octombrie, vă vom prezenta oferta noastră de guvernare. Nu poţi să zici că mâine vii la guvernare dacă nu vii să spui ce vrei să facă la guvernare", a conchis Ponta.

×
Subiecte în articol: politic