x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: Partidul lui Voronin încearcă să obţină voturi prin alte metode

Ponta: Partidul lui Voronin încearcă să obţină voturi prin alte metode

29 Noi 2010   •   13:48

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a salutat, luni, rezultatele obţinute de partidele "democratice şi europene" la alegerile parlamentare din Republica Moldova, acuzând partidul comunist al lui Vladimir Voronin că încearcă să obţină voturi prin "alte metode".

Ponta a spus că în Republica Moldova, ca şi în România, "partidul comunist al domnului Voronin, iar aici al domnului Băsescu" sunt partide "care încearcă să obţină voturi nu prin convingeri şi programe, ci prin alte metode".

El a afirmat că îşi doreşte ca la următoarele alegeri din România PSD să "preîntâmpine" ceea ce PDL pregăteşte deja, "o uriaşă fraudă electorală".

Patru partide au depăşit pragul de 4 la sută necesar intrării în Parlamentul moldovean, potrivit ultimelor date anunţate de Comisia Electorală centrală la ora 07.00, după numărarea a 89,4 la sută din voturi, relatează PRO TV Chişinău.

Astfel, cele mai multe voturi le-a acumulat Partidul Comuniştilor (PCRM), respectiv 41,2 la sută. Pe locul al doilea se află Partidul Liberal Democrat (PLDM), condus de premierul Vlad Filat, cu 28,1 la sută, urmat de Partidul Democrat (PDM), cu 13,3 la sută.

Partidul Liberal, condus de preşedintele interimar Mihai Ghimpu, a acumulat 8,6 la sută din voturi, iar Alianţa Moldova Noastră, al patrulea partid care a făcut parte din coaliţia de la guvernare, a acumulat doar 2,1 la suta din voturi şi nu accede în Parlament.

×