x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta, pentru presa străină: ”Am învăţat lecţia acestei perioade”. Despre relaţia cu Băsescu: "Este nevoie de doi pentru a dansa tango"

Ponta, pentru presa străină: ”Am învăţat lecţia acestei perioade”. Despre relaţia cu Băsescu: "Este nevoie de doi pentru a dansa tango"

30 Iul 2012   •   13:02
Ponta, pentru presa străină: ”Am învăţat lecţia acestei perioade”. Despre relaţia cu Băsescu: "Este nevoie de doi pentru a dansa tango"

Premierul roman Victor Ponta a declarat luni ca 'si-a invatat lectia' din criza politica ce a zguduit Romania in aceste ultime saptamani si din criticile UE privind metodele folosite in actiunea de destituire a presedintelui Romaniei - transmite agentia France Presse.

'Am invatat lectia acestei perioade', a declarat Ponta intr-un interviu acordat la Bucuresti pentru cinci publicatii straine, intre care si AFP, admitand ca 'imaginea internationala a Romaniei a fost stirbita'.

'Exista multe lucruri de criticat' privind modul in care a fost dusa procedura de destituire, a recunoscut Ponta, afirmand totodata ca tabara lui Basescu a dezinformat comunitatea internationala.

Ponta a spus ca unu dintre punctele pozitive ale acestei crize este ca referendumul pentru destuituirea presedintelui, chiar daca nevalidat din cauza slabei participari, 'a permis romanilor sa trimita un mesaj politic puternic cu privire la cei pe care ii sustin'.

Intrebat de unul dintre ziaristii straini despre o eventuala reconciliere cu Basescu, Ponta a spus, citat de Mediafax: "Este nevoie de doi pentru a dansa tango" .

×