x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: Pot să garantez că România nu va trimite în viitorul Parlament European niciun politician extremist

Ponta: Pot să garantez că România nu va trimite în viitorul Parlament European niciun politician extremist

de Agerpres    |    11 Mar 2014   •   18:47
Ponta: Pot să garantez că România nu va trimite în viitorul Parlament European niciun politician extremist

Premierul Victor Ponta a afirmat marţi, la recepţia oferită de Congresul European Evreiesc la Palatul Parlamentului, că România nu va trimite niciun politician extremist în noul Parlament European.

"Cred că este un lucru extraordinar că în România nicio forţă politică cu adevărat extremistă nu a prins cu adevărat contur şi sprijin popular. Şi pot să garantez că România nu va trimite în viitorul Parlament European niciun membru a ceea ce, probabil, va constitui grupul partidelor antieuropene şi extremiste", a declarat Ponta la recepţia şi dineul oferite de Congresul European Evreiesc şi Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România cu prilejul primei reuniuni la Bucureşti a Comunităţilor Evreieşti din Europa.

Şeful Guvernului a adăugat că România şi-a asumat lecţiile istoriei şi se comportă ca o societate democratică şi tolerantă.

"România de astăzi este o ţară care îşi cunoaşte şi îşi asumă trecutul şi a învăţat lecţiile din trecut şi este capabilă să fie o societate democratică, o societate în care respectul pentru tradiţie, pentru comunitate există, acolo unde toleranţa şi dialogul reprezintă regula şi conflictul sau extremismul sunt simple excepţii extrem de rare", a afirmat Ponta.

La rândul său, preşedintele Congresului European Evreiesc, Moshe Kantor, le-a mulţumit oficialilor români pentru felul în care sunt trataţi în România membrii comunităţii evreieşti.

"În numele comunităţii de evrei din 42 de ţări, vreau să vă mulţumesc dumneavoastră şi Guvernului român pentru sprijinul şi susţinerea evreilor din România", a afirmat Moshe Kantor.

Alături de prim-ministrul Victor Ponta au participat la recepţie vicepremierii Liviu Dragnea, Gabriel Oprea şi Kelemen Hunor, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, foştii şefi ai statului Emil Constantinescu şi Ion Iliescu, o serie de miniştri şi parlamentari.

Tot marţi, preşedintele Traian Băsescu i-a decorat pe preşedintele Congresului European Evreiesc, Moshe Kantor, şi pe preşedintele Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, Aurel Vainer, pentru consolidarea legăturilor româno-israeliene şi promovarea imaginii României în lume. 

×