x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: Preşedintele a fost trist că s-a deblocat POSDRU şi s-ar bucura să nu intrăm în Schengen. Băsescu nu mai are interesul de a se mai bate pentru România

Ponta: Preşedintele a fost trist că s-a deblocat POSDRU şi s-ar bucura să nu intrăm în Schengen. Băsescu nu mai are interesul de a se mai bate pentru România

de Veronica Micu    |    11 Feb 2013   •   08:54
Ponta: Preşedintele a fost trist că s-a deblocat POSDRU şi s-ar bucura să nu intrăm în Schengen. Băsescu nu mai are interesul de a se mai bate pentru România
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Preşedintele Traian Băsescu nu are în acest moment legitimitatea şi interesul de a se lupta pentru România, fiind la final de mandat, a afirmat, aseară, premierul Victor Ponta. El a criticat atitudinea preşedintelui la negocierile privind bugetul Uniunii Europene pentru exerciţiul bugetar 2014-2020.

"Cred că preşedintele nu are nici legitimitatea, nici interesul în acest moment de a se mai bate pentru România. Îşi termină mandatul la anul şi am văzut că se bucură dacă...(...) a fost trist că s-a deblocat POSDRU, s-ar bucura să nu intrăm în Schengen. Sunt nişte mici, aşa, frustrări electorale. (...) Vorbim de o perioadă în care domnia sa nu va mai fi în funcţie şi nu l-am văzut să fie prea interesat de ce se întâmplă", a spus Ponta, aseară, la RTV.

Ponta a criticat şi atitudinea preşedintelui la negocierile privind bugetul Uniunii Europene pentru exerciţiul bugetar 2014-2020.

"Preşedintele la Otopeni e un leu, când ajunge acolo ( la Bruxelles - n.r.), e şi el un pisic, aşa, ca să fac comparaţia care îi place. Aici, pe aeroport, e curajos, când ajunge acolo...", a spus premierul.

În opinia sa, preşedintele nu ar fi trebuit să prezinte ca fiind un succes alocările de fonduri pentru România, în condiţiile în care sumele sunt mai mici decât propunerea iniţială a Comisiei Europene.

"Când 27 de prim-miniştri se duc acasă şi spun: atât am putut să obţinem, asta e situaţia, e o situaţie dificilă, numai tu vii şi spui am câştigat, am înfrânt, un lucru extraordinar. Nu ai cum să-i păcăleşti pe oameni, că noi o să trăim aici în 2014-2020. Nu poate preşedintele Traian Băsescu să meargă la Consiliul European şi să spună: nu daţi destui bani României, pentru că în perioada 2008-2011, când era guvernul domnului preşedinte Băsescu, nu a cheltuit bani", a mai spus Ponta.

×