x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: Băsescu a vândut interesele României

Ponta: Băsescu a vândut interesele României

06 Noi 2013   •   14:00
Ponta: Băsescu a vândut interesele României
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Victor Ponta a declarat că important nu este cine participă la reuniunile Consiliului European, ci modul în care România este reprezentată la acest nivel. Premierul a afirmat că preşedintele "a vândut" interesele României pentru a păstra prietenii personale în caz de nevoie.

Ponta a făcut această declaraţie în şedinţa de guvern, după ce Curtea Constituţională a respins, astăzi, cu majoritate de voturi, constestaţia formulată de preşedintele Traian Băsescu privind legea care reglementează reprezentarea României la Consiliul European

"Am văzut o decizie de astăzi a Curţii Constituţionale. Problema nu este cine merge la Consiliu, că merge preşedintele, merge primul-ministru, problema este dacă acolo te baţi pentru România sau dacă acolo vinzi România ca să-ţi păstrezi tu nişte prietenii personale în caz de nevoie. Ori, eu cred că preşedintele a vândut interesele României şi când a negociat deficitul, şi când a negociat fondurile europene, iar despre agenda digitală (tema ultimei reuniuni a Consiliului UE-n.r.) bănuiesc că nu a deschis gura la Consiliul European că nu ştia", a spus Ponta, potrivit Mediafax.

Premierul a precizat că România va avea la dispoziţie mai puţine fonduri europene în perioada 2014-2020 deoarece aşa a negociat preşedintele, fără niciun mandat, şi că există obligaţia încadrării în limita unui deficit extrem de mic tot pentru că preşedintele a angajat în acest sens ţara fără să întrebe pe nimeni, în 2011, alte state neavând această obligaţie.

Premierul a cerut totodată ministrului Apărării şi ministrului Economiei să realizeze o strategie pentru următorii ani în domeniul apărării, arătând că, în decembrie, va exista o discuţie la nivelul UE despre industria de apărare, la care preşedintele nu va spune nimic deoarece "nu ştie sau nu-l interesează".


×