x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tăriceanu a fost ales preşedinte al Senatului. Ponta: Se încearcă refacerea USL-ului, nu ruperea PNL-ului

Tăriceanu a fost ales preşedinte al Senatului. Ponta: Se încearcă refacerea USL-ului, nu ruperea PNL-ului

10 Mar 2014   •   17:31
Tăriceanu a fost ales preşedinte al Senatului. Ponta: Se încearcă refacerea USL-ului, nu ruperea PNL-ului

Senatorul independent Călin Popescu-Tăriceanu a fost ales luni preşedinte al Senatului. Liberalul Marius Obreja a obţinut 45 de voturi (108 împotrivă) şi Dumitru Oprea (PDL) - 15 voturi (133 împotrivă), iar 4 voturi au fost anulate.

Premierul Victor Ponta a dat asigurări că prin susţinerea senatorului lui Tăriceanu la şefia Senatului nu se urmăreşte, aşa cum a afirmat liderul liberalilor, Crin Antonescu, ruperea PNL, ci refacerea USL.

"Nu, se încearcă refacerea USL-ului. Nu se încearcă ruperea a nimic. (...) Aşa va decurge (relaţia politică cu Crin Antonescu - n.r.). Nu este nici prima dată, nici ultima oară când voi spune despre domnul Antonescu că a fost un partener politic cu care am făcut lucruri extraordinar de importante pentru ţară şi că nu o să răspund niciodată la acuzaţii şi atacuri de acest gen, pentru că eu cred că cei care ne-au votat împreună ar fi dezamăgiţi să vadă acest lucru. Probabil că şi domnul Antonescu va înceta", a declarat premierul, luni, la Palatul Parlamentului.

Referitor la voturile pe care senatorul independent Călin Popescu-Tăriceanu le-ar putea atrage din partea foştilor săi colegi de partid, în timpul şedinţei plenului Senatului în care urmează să fie ales noul preşedinte al instituţiei, Victor Ponta a precizat că există posibilitatea ca unii senatori liberali să încalce disciplina de partid pentru a-l susţine pe Tăriceanu.

"Sunt convins că liberalii îl apreciază pe domnul Tăriceanu şi, probabil, că unii dintre ei vor trece peste disciplina de partid, cum s-a întâmplat şi la învestirea Guvernului. Nu pot să fac speculaţii", a mai spus acesta.

×