x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: România are nevoie de o Justiţie independentă şi eficientă

Ponta: România are nevoie de o Justiţie independentă şi eficientă

de Agerpres    |    18 Aug 2014   •   23:10
Ponta: România are nevoie de o Justiţie independentă şi eficientă

România are nevoie de o Justiţie independentă şi eficientă, care să fie 'egală pentru toţi', a declarat, luni, la Antena 3, premierul Victor Ponta.

'Categoric, avem nevoie de o Justiţie independentă şi eficientă. (...) Sunt un om care a lucrat înainte de a face politică în Justiţie, acea Justiţie trebuie să aibă însă un element fundamental, să arate că este într-adevăr egală pentru toţi. Cum îl tratăm pe Gâdea, aşa îl tratăm şi pe Ponta. Nu pe Gâdea, acum, că ne supără şi pe Ponta mai târziu', a spus prim-ministrul.

El a menţionat că ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, i-a comunicat că 500 de agricultori sunt 'luaţi în aceste zile să dea declaraţii'. 'Îmi spunea ministrul Agriculturii că sunt vreo 500 de agricultori care sunt luaţi zilele acestea să dea declaraţii pentru nu ştiu ce s-a întâmplat. Evident că acolo nu vorbim despre o persoană bogată, importantă, care a făcut ceva rău. Acolo vorbim despre lucruri mărunte, lucruri care se întâmplă în viaţa de zi cu zi şi mesajul pe care îl dăm nu este că facem dreptate, ci eventual că intimidăm, că stârnim teroare. (...) Repet, cred că rolul Justiţiei este acela, în primul şi în primul rând, de a-i proteja pe oameni de cei răi, nu de a-i speria pe oameni, nu de a-i înfricoşa, nu de a-i teroriza', a explicat Ponta.

Potrivit acestuia, în ultimii 10 ani, în România a existat 'un război intern'. 'În aceşti 10 ani am avut un nesfârşit război intern al românilor contra românilor, presa lui Băsescu contra a tuturor celorlalţi, a celor care lucrează la stat contra celor care lucrează în privat, pensionarii contra tineri, profesorii contra părinţi, medicii contra geniului rău, că este un geniu rău al lui Traian Băsescu acela de a scoate întotdeauna ce este mai rău în oameni şi de a-i pune să se lupte între ei, de a-i diviza. (...) Preşedintele unei ţări trebuie să se lupte pentru ţara sa, vorbind şi prezentându-şi de fiecare dată ţara în nişte culori pozitive. Traian Băsescu de fiecare dată a vorbit despre România ca despre o ţară în care suntem toţi corupţi, pensionarii trebuie pedepsiţi, mass-media trebuie vândută mogulilor. El a fost cel care a vorbit cel mai rău despre România. Nu o să auziţi vreun şef de stat sau vreun reprezentant politic care să îşi facă un capital vorbindu-şi de rău ţara', a susţinut Victor Ponta.

El a subliniat că într-o ţară nu se poate ca totul să fie condus de un singur om. 'Traian Băsescu ne-a zis că el ştie economie şi aţi văzut ce dezastru economic a făcut în 2010-2011, Traian Băsescu ne-a zis că ştie Justiţie şi a arătat: ăştia sunt duşmanii mei, ăştia sunt corupţii, ăia de lângă mine nu, ăia sunt buni pentru că sunt ai mei. Traian Băsescu ne-a zis că ştie politică externă şi am ajuns de foarte multe ori singuri în faţa diverselor provocări. Exact ceea ce a făcut Traian Băsescu în 10 ani şi ne-a divizat şi ne-a pus să ne luptăm între noi cred că trebuie schimbat în totalitate şi cred că tot ceea ce poate să ne unească trebuie scos la iveală', a afirmat prim-ministrul. 

×