x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta şi-a luat consilier din armata americană. Vezi despre cine este vorba şi cu se va ocupa

Ponta şi-a luat consilier din armata americană. Vezi despre cine este vorba şi cu se va ocupa

05 Iul 2012   •   17:14
Ponta şi-a luat consilier din armata americană. Vezi despre cine este vorba şi cu se va ocupa

Premierul Victor Ponta a anuntat joi seara, dupa sedinta de Guvern, ca si-a luat un nou consilier, in persoana generalului Wesley Clark.

"Am avut azi o prima intalnire si o prima discutie in care cele mai importante teme s-au referit la investitii si potentialul Romaniei in zona energiei si in zona agriculturii. Bineinteles, am dezbatut si probleme politice, dar mi-am cerut scuze ca domnia sa vine intr-un moment politic tensionat, insa strategie inseamna termen lung si sper sa beneficiez foarte mult din experienta si cunostintele unei personalitati ca domnia sa", a declarat Ponta.

La randul sau, generalul Clark s-a aratat onorat ca poate ajuta guvernul si pe cetatenii Romaniei: "E o onoare sa fiu aici, cu dumneavoastra, in Romania si sunt foarte entuziasmat de oportunitatea pe care Romania o ofera lumii cu potentialul sau economic solid in domeniul energiei, al mineralelor strategice si mai ales in agricultura".

Potrivit purtatorului de cuvant al Guvernului, Andrei Zaharescu, Wesley Clark este consilier personal onorific al premierului, nu va fi remunerat si nu va participa la sedintele Cabinetului.

In varsta de 68 de ani, Wesley Kanne Clark, s-a retras din armata americana in 2000, dupa o cariera de 34 de ani, inceputa in 1966, odata cu absolvirea Academiei West Point.

A fost ranit in timpul razboiului din Vietnam, apogeul carierei fiind atins in 1997, cand a fost numit cmandantul suprem al fortelor NATO din Europa.

In aceasta calitate a condus operatiunile aliantei nord-atlantice in timpul razboiului din Kosovo, iar o strada din capitala provinciei ii poarta actualmente numele

×
Subiecte în articol: consilier general Victor Ponta