x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: Slavă Domnului că s-a amânat şedinţa de Guvern cu toate acele trăsnăi fiscale

Ponta: Slavă Domnului că s-a amânat şedinţa de Guvern cu toate acele trăsnăi fiscale

06 Noi 2017   •   16:00
Ponta: Slavă Domnului că s-a amânat şedinţa de Guvern cu toate acele trăsnăi fiscale

Fostul premier Victor Ponta a declarat, luni, că este bine că s-a amânat şedinţa de Guvern în care urmau să se discute măsurile fiscale, menţionând că speră ca prim-ministrul Mihai Tudose "să câştige bătălia cu Liviu Dragnea" şi să nu mai adopte trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat. 

"Astăzi, Slavă Domnului, văd că s-a amânat şedinţa aia criminală de Guvern cu toate acele trăsnăi fiscale şi sper ca Tudose să câştige bătălia cu Dragnea, Vâlcov, cu toată gaşca asta care vrea să distrugă economic. (...) După ce merge economia, ai şi bani de salarii, de pensii şi de toate celelalte, invers nu, ci doar în această ordine. Dacă în fiecare lună schimbi ceva care merge bine cu ceva care merge prost, ne ducem toţi cu capul în zid din punct de vedere economic. Uitaţi că din toate poveştile cu măririle, cu salariile nu a mai rămas nimic", a afirmat Ponta, la Parlament. 

El a susţinut că premierul Tudose trebuie să facă legat de trecerea contribuţiilor de la angajat la angajator ceea ce a făcut cu TVA split. 

"Sper ca Tudose să câştige azi bătălia cu Dragnea, să nu mai adopte prostiile alea cu trecerea contribuţiilor. Să facă cum a făcut cu TVA split. (...) A zis Dragnea că e foarte bun TVA split, Tudose l-a îngropat. A zis Dragnea că este foarte bun impozitul pe gospodării, Tudose l-a îngropat. Dacă îngroapă şi asta cu trecerea contribuţiilor care este o megaprostie, e ceva îngrozitor, la fel cu cea cu plata contribuţiilor la contractele part-time şi dacă anunţă: nu ne mai atingem de Codul fiscal din 2015, aprobat tot de PSD, că nu era al lui Ponta de acasă sau al lui Teodorovici, era tot de PSD aprobat, de toată lumea, şi promulgat de Iohannis şi iubit de toată lumea, măcar, din punct de vedere economic, putem să respirăm", a spus Ponta. 

El a adăugat că legea bugetului de stat trebuie bazată doar pe legile aflate în vigoare. 

"Vă spun un lucru pe care puţini îl ştiu: nu poţi să vii cu legea bugetului decât bazată pe legile în vigoare. Nu poţi să vii cu legea bugetului că, lasă, că o să adopt eu nu ştiu ce, nu ştiu unde. Nu se poate, este împotriva practicii fiscal-bugetare şi este imposibil de aplicat", a explicat Victor Ponta. 

În opinia sa, legea salarizării a fost făcută "prost" şi "mincinos". 

"Nu aveau acoperire. Şi mie îmi plăcea să măresc salariile. (...) Dar întâi strângeam banii şi după aceea îi împărţeam, cum am făcut cu profesorii, cu medicii. Dragnea a făcut o şmecherie de Teleorman, adică nu avea niciun ban, dar a zis să împarte şi acum nu are de unde să împartă", a susţinut Ponta, adăugând că legea salarizării nu se va putea aplica. 

"Păcăleala cu legea salarizării este că este o lege care nu se va putea aplica. Dacă se va aplica, va duce la sute de mii de procese. Păcăleala asta că îţi dau 25%, dar îţi iau 21% e o escrocherie şi oamenii pe bună dreptate vor fi supăraţi. (...) La zona privată nu ştiţi dacă patronii vor vrea să vă păstreze salariile aşa cum sunt acum, pe legea asta cu contribuţiile o să vă scadă salariile. Deci e o nebunie care nu trebuie făcută", a afirmat Ponta. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Victor Ponta