x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: Soluţia preşedintelui privind Legea Pensiilor este cea corectă

Ponta: Soluţia preşedintelui privind Legea Pensiilor este cea corectă

07 Oct 2010   •   00:00
Ponta: Soluţia preşedintelui privind Legea Pensiilor este cea corectă
Sursa foto: Karina Knapek /Jurnalul National

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, joi, că soluţia adoptată de preşedintele Traian Băsescu de a cere reexaminarea Legii pensiilor este cea corectă politic şi constituţional, menţionând că şeful statului a sancţionat implicit frauda din Parlament.

El a precizat că gestul lui Traian Băsescu a avut ca scop tocmai nepromulgarea legii şi găsirea unei soluţii care să evite criza politică. Potrivit liderului PSD, Traian Băsescu a sancţionat "implicit" frauda din Parlament. Ponta a mai spus că soluţia adoptată de Traian Băsescu este şi "diplomatică".

El a menţionat că nu se aştepta ca Traian Băsescu să numere deputaţii care au votat legea. "Consider decizia de azi a lui Băsescu un succes comun al celor care au luat atitudine faţă de frauda din Parlament", a spus Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că retrimite Parlamentului Legea sistemului unitar de pensii publice, solicitând stabilirea vârstei standard de pensionare la 63 de ani pentru femei.

Băsescu a menţionat că legea a venit la promulgare după ce a fost declarată constituţională de către Curtea Constituţională şi a fost semnată de ambii preşedinţi ai Camerelor Parlamentului.

"Din punct de vedere al legalităţii, nu am nicio observaţie asupra legii", a precizat Traian Băsescu.

Mediafax

×
Subiecte în articol: politic