x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta spune că ANAF nu va putea pune în aplicare legea impozitării pe gospodărie

Ponta spune că ANAF nu va putea pune în aplicare legea impozitării pe gospodărie

24 Apr 2017   •   17:36
  Ponta spune că ANAF nu va putea pune în aplicare legea impozitării pe gospodărie

Fostul premier Victor Ponta a declarat luni că ideea globalizării veniturilor este una foarte bună, pe care o susţine, dar care 'a pornit prost' pentru că ANAF nu va putea face faţă aplicării legii impozitării pe gospodărie. 
"E o idee foarte bună, dar care a pornit prost. Şi eu am văzut multe idei bune care s-au îngropat pornind prost. E complicată. În primul rând, când ai o idee bună, trebuie să poţi să o aplici. Eu ştiu ce înseamnă ANAF în acest moment şi să mai aduci încă 8 milioane de contribuabili la ANAF azi nu se poate, clar. Dacă spui că într-un anume timp construieşti o infrastructură... Ideea unei globalizări a veniturilor e o idee corectă pe care eu o susţin, partea de punere în aplicare e foarte complicată şi trebuie să faci o strategie pe termen lung cu chestiuni foarte concrete. Altfel, rişti să o omori din prima", a spus Ponta la Palatul Parlamentului, întrebat ce părere are despre proiectul privind impozitarea pe gospodărie. 
Cota unică de impozitare a veniturilor persoanelor fizice ar putea fi înlocuită cu un impozit de 10% pe venitul global al gospodăriilor, venitul impozabil urmând să fie stabilit după ce din suma totală câştigată de membrii unei gospodării vor fi scăzute o serie de cheltuieli şi acordate anumite deduceri, conform proiectului Codului Economic, aflat în curs de elaborare.

Sursa: www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: ponta anaf lege impozit gospodarie