x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta spune că PSD nu are ce discuta şi negocia cu Băsescu şi rupe scrisoarea în faţa delegaţilor

Ponta spune că PSD nu are ce discuta şi negocia cu Băsescu şi rupe scrisoarea în faţa delegaţilor

de Mediafax    |    07 Apr 2012   •   08:32

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, in deschiderea Congresului de la Romexpo, ca formatiunea sa nu are ce discuta si negocia cu presedintele Traian Basescu, liderul social-democrat rupand de altfel scrisoarea de la seful statului in fata delegatilor la congres.

"Vreau sa stiti ca este un domn in Romania, domnul Basescu il cheama, care ieri a facut propuneri pentru ordinea de zi. Am primit si o scrisoare de la domnia sa. Nu am citit-o, am sperat ca scrie demisie. Nescriind insa demisie, as vrea, cu permisiunea dumneavoastra, sa ii dau un raspuns lui Traian Basescu. Asta e raspunsul nostru pentru ei: nu avem ce discuta si negocia cu Traian Basescu, nu avem nevoie de minciunile si propunerile lui otravite. Suntem un partid care a rezistat in acesti ani impotriva regimului Traian Basescu. Suntem un partid care stim ce inseamna sa fim mintiti de Traian Basescu", a afirmat Ponta.

El a aratat ca este normal ca la Congresul PSD si la cele ale partenerilor din USL ordinea de zi a discutiilor sa fie propusa de oamenii din partid, nu de catre seful statului.

"Cred ca astazi, impreuna cu partenerii nostri din USL, trebuie sa vorbim despre romani si Romania", a mai spus Ponta.

El a si rupt scrisoarea de la seful statului, de la tribuna congresului, in aplauzele participantilor.

De asemenea, presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, a declarat si el, inaintea inceperii lucrarilor Congresului, ca mai intai Traian Basescu trebuie sa isi dea demisia pentru a discuta cu opozitia, pentru ca "nu mai are nimeni incredere in el".

"Sa isi dea demisia si mai discutam dupa aceea (...) Indiferent ca demisioneaza sau nu, sfarsitul lui e stabilit", a spus Nastase.

El a aratat ca presedintele Basescu a lansat propunerile sale inainte de congresele formatiunilor USL pentru ca se stie deja despre scenariul pe care l-ar prefera acesta referitor la organizarea alegerilor parlamentare si prezidentiale in toamna, cu premierul Mihai Razvan Ungureanu ca eventual candidat pentru functia de sef al statului.

Seful statului cere liderilor USL ca opozitia sa participe la discutiile privind revizuirea Constitutiei, astfel incat mandatul prezidential sa fie de patru ani, iar referendumul de validare sa aiba loc la locale, garantand ca va demisiona in timp util pentru ca in noiembrie sa fie si prezidentiale.

Presedintele Traian Basescu, a trimis vineri, cate o scrisoare presedintelui Partidului Social Democrat, Victor Ponta, presedintelui Partidului National Liberal, Crin Antonescu, si presedintelui Partidului Conservator, Daniel Constantin.

×
Subiecte în articol: ponta congres scrisoare basescu ponta