x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: "Trebuie învăţată şi germana în Europa de astăzi". Mettenheim: "nu cred că are timp să o înveţe zilele acestea"

Ponta: "Trebuie învăţată şi germana în Europa de astăzi". Mettenheim: "nu cred că are timp să o înveţe zilele acestea"

14 Iul 2012   •   17:15
Ponta: "Trebuie învăţată şi germana în Europa de astăzi". Mettenheim: "nu cred că are timp să o înveţe zilele acestea"

Premierul Victor Ponta a declarat, sambata, ca in ultimele zile a vorbit mult in franceza, engleza, portugheza, italiana, insa din pacate nu cunoaste si germana, dar este "este foarte clar ca trebuie invatata aceasta limba in Europa de astazi".

"Romania este o tara francofona si francofila. In ultimele zile am vorbit mult in franceza, engleza, portugheza, italiana...Din pacate, nu vorbesc germana. Trebuie invatata si germana, este foarte clar, in Europa de astazi. Dar sunt foarte mandru sa vorbesc franceza", a spus Ponta, in discursul sau de la receptia organizata de Ambasada franceza de la Bucuresti cu ocazia Zilei Nationale a Frantei.

Ulterior, el a avut si o mica discutie cu ambasadorul Germaniei la Bucuresti, Andreas von Mettenheim, prezent la eveniment, care i-a spus premierului roman ca nu are nevoie sa cunoasca limba germana pentru a avea un dialog cu oficialii de la Berlin.

"I-am spus ca in Europa ar trebui sa stie doua limbi ale tarilor membre. El vorbeste si engleza si franceza, cred ca este foarte bine. Nu cred ca are timp sa invete germana zilele acestea. (...)Oficialii germani nu ii cer premierului sa vorbeasca germana, se poate sa vorbeasca si in alta limba", a declarat ambasadorul Mettenheim.

×