x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: Uniţi suntem mai puternici

Ponta: Uniţi suntem mai puternici

24 Ian 2015   •   10:54
Ponta: Uniţi suntem mai puternici

Premierul Victor Ponta participă astăzi la manifestările organizate la Iaşi de Ziua Unirii. Într-un discurs în Piața Unirii, primul ministru a spus că ar vrea ca "în fiecare an, pe 24 ianuarie, să aduc un omagiu Iașiului și Moldovei, celor care au sacrificat intersele locale pentru ideea de unitate".

Vă urez dumneavoastră şi tuturor ca, nu numai pe 24 Ianuarie şi 1 Decembrie, ci în fiecare zi a anului, să vă gândiţi că uniţi suntem mai puternici şi că dezbinarea este singurul nostru duşman. Faptul că în acest an, pentru prima dată, Parlamentul României a recunoscut prin lege ziua de 24 ianuarie ca sărbătoare naţională este doar una din reparaţiile morale pe care Iaşiul şi Moldova le merită şi cred că datoria Bucureştiului şi a restului ţării pentru Iaşi şi pentru Moldova mai are încă foarte mult de a fi achitată, de a fi plătită, de a fi realizată", a mai spus premierul Ponta.

Ulterior, premierul a depus o coroană de flori la statuia lui Alexandru Ioan Cuza din Piaţa Unirii din Iaşi.

De la ora 12,00, timp de o oră, în Piaţa Unirii este programat momentul folcloric 'Noi suntem români'. În acelaşi timp, oficialităţile se vor deplasa la Biserica 'Trei Ierarhi', unde va fi oficiată o slujbă şi vor fi depuse coroane de flori la mormântul domnitorului Al. I. Cuza.

După acest moment, primarii Iaşiului, Chişinăului şi Cernăuţiului vor semna, în Sala Gotică a lăcaşului de cult, un protocol privind educaţia şi cultura.

De la ora 13,00, municipalitatea va oferi peste 5.000 de porţii de fasole cu cârnaţi şi vin fiert tuturor cetăţenilor veniţi în Piaţa Unirii.

Aproape 5.300 de politisti, 1.000 de jandarmi si 500 de pompieri vor fi mobilizati, la nivel national, sambata, de Ziua Unirii Principatelor Romane, in conditiile in care vor fi organizate evenimente la care se asteapta un numar mare de participanti. Conform MAI, de Ziua Unirii vor fi pe strada aproape 5.300 de politisti din structurile de ordine publica si 1.500 de jandarmi care vor avea misiuni in Bucuresti si in municipiile Iasi si Focsani, dar si in alte localitati.

In acelasi timp, in localitatile in care vor avea loc evenimente publice vor fi mobilizati aproximativ 500 de pompieri, iar pilotii Inspectoratului General de Aviatie al Ministerului Afacerilor Interne vor fi pregatiti sa intervina cu 13 elicoptere si avionul SMURD. Cu prilejul sarbatoririi Zilei Unirii Principatelor Romane, in intreaga tara vor fi organizate peste 60 de evenimente publice la care sunt asteptati in jur de 50.000 de oameni.

×