x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: USL poate să guverneze cel puţin patru ani

Ponta: USL poate să guverneze cel puţin patru ani

15 Sep 2012   •   11:58
Ponta: USL poate să guverneze cel puţin patru ani

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, sambata, la Murighiol, ca odata cu reuniunile USL din Delta se termina faza negocierilor privind colegiile care revin fiecarei formatiuni din Uniune la parlamentare, el aratand ca de luni se va intoarce la munca executiva.

"Gata cu negocierile. De luni, practic, ne reintoarcem - cei care suntem in zona executiva - la munca executiva, care va reprezenta, in mod sigur, unul din argumentele noastre principale pe 9 decembrie, iar restul colegilor nostri, la campania electorala. (...) Precizam inca o data, vrem sa schimbam regimul Traian Basescu si putem sa guvernam, de data aceasta nu pentru sase luni sau sapte luni, ci pentru cel putin patru ani", a spus Ponta, citat de Mediafax.

El si-a manifestat convingerea, capatata in urma finalizarii negocierilor din USL, ca aceasta alianta politica va castiga majoritatea absoluta in viitorul Legislativ.

"Acum intr-adevar sunt convins ca USL va avea majoritatea absoluta in Parlament si va avea ocazia, oferita de oameni, de a duce mai departe ceea ce a inceput in aceasta perioada si sa puna in aplicare cele mai importante proiecte ale sale", a spus Ponta.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a anuntat, sambata, la Murighiol, ca Uniunea Social Liberala si-a votat impartirea colegiilor parlamentare, in Comitetele Nationale Executive ale fiecarui partid, el vorbind despre "tratatul de la Murighiol".

"Aceasta formula negociata de colegii nostri, de echipele din fiecare partid, a fost votata in forurile de decizie, Comitetele Nationale Executive ale partidelor. Ramane ca intr-un termen foarte scurt fiecare partid, alianta din cadrul Uniunii sa desemneze candidatii respectivi, etapa care urmeaza", a spus Antonescu.

El a precizat ca, dintr-un anumit "patriotism local", s-ar bucura sa numeasca aceste negocieri "pactul" sau "tratatul de la Murighiol" si a aratat ca aceste discutii au dovedit inca o data coeziunea si capacitatea partidelor din USL de a duce la bun sfarsit negocieri "grele".

Antonescu a mai spus ca toate criteriile avute in vedere au expresia unei formule rationale, cu discernamant, pornindu-se de la ideea ca fiecare din partidele care reprezinta USL sa castige la aceste alegeri parlamentare.

Presedintele PNL a mai spus ca multe lucruri nu s-au discutat la Murighiol, acestea urmand a intra in dezbaterea altor "echipe de negociere", in zilele care urmeaza.

Liderul PSD Victor Ponta a declarat, sambata, la Murighiol, ca USL va avea in Bucuresti 40 de candidati, impartiti egal, cate 20, intre ACD PNL-PC si ACS PSD-UNPR, el aratand ca PSD si UNPR vor avea, la nivelnational, 246 de candidati, restul colegiilor revenind PNL-PC.

Ponta a aratat ca, in urma unei estimari a USL, din cele 40 de colegii in care Uniunea va avea candidati in Bucuresti, vor fi castigate 35 dintre ele.

" La Bucuresti, conform intelegerii noastre initiale, respectata si la primarii, si la Consiliul General, avem un numar egal de candidati, respectiv fiecare - ACD si ACS - sase senatori si 14 deputati. Mai mult insa (...) din cele 40 de mandate din Bucuresti, la o estimare rezonabila, nu hiperoptimista, o sa avem cel putin 35 de parlamentari, ceea ce pentru Bucuresti e o schimbare fundamentala in ultimii 23 de ani", a spus Ponta.

Liderul PSD a mai spus ca PSD si UNPR vor avea 246 de candidati in colegii eligibile, restul colegiilor, adica 206, urmand sa revina ACD PNL-PC.

"Avem 246 de candidati. Ii cunosc pe cei mai multi dintre ei, dar (...) nu am nominalizat acum (candidaturile, n.r.), nici macar Colegiu 6 din Targu Jiu, adica pe mine", a mai spus Ponta.

Liderul PSD a mai precizat ca nu mai exista colegii la nivel national care sa fie supuse unor renegocieri ulterioare.

×