x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta vrea reducerea birocraţiei în Guvern: "Avem sute de oameni oameni care scriu trei hârtii"

Ponta vrea reducerea birocraţiei în Guvern: "Avem sute de oameni oameni care scriu trei hârtii"

22 Dec 2012   •   16:14
Ponta vrea reducerea birocraţiei în Guvern: "Avem sute de oameni oameni care scriu trei hârtii"
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Premierul Victor Ponta le-a cerut noilor miniştri să reducă aparatul birocratic din ministere, afirmând că există departamente din ministere cu aceleaşi activităţi şi că "zeci şi sute de oameni scriu doar trei hârtii".

"Eu cred că este bine să fie mai mulţi miniştri, pentru a avea fiecare o responsabilitate foarte clară, dar prin restructurare aveţi şi o oportunitate pe care vă cer să nu o rataţi, de a mai reduce aparatul birocratic. Cu ocazia acestei restructurări am constatat că există cinci departamente care fac acelaşi lucru în cinci ministere, am constatat că avem zeci şi sute de oameni care, teoretic, scriu trei hârtii, aşa încât, dacă sunteţi fiecare responsabil de domeniul respectiv, vă rog să fiţi responsabili şi de modul în care cheltuim banii", a spus Ponta miniştrilor, potrivit mediafax.ro.

Ponta vrea ca fiecare ministru să facă o listă cu angajaţii din subordine, pentru a se stabili ce departamente fac acelaşi lucru. Cei care vor fi în plus pe această listă, vor fi disponibilizaţi.

"Această restructurare nu este doar obligaţia miniştrilor stabilită foarte clar - şi de altfel Ministerul Finanţelor nu va accepta nicio excepţie, în sensul în care nu se înfiinţează niciun post suplimentar - dar este o oportunitate oferită inclusiv de lege, ca toate acele direcţii şi posturi care practic se suprapun. Dau un exemplu, prin construcţia acestei funcţii de ministru pentru mari proiecte de infrastructură, am constatat că avem în vreo 4-5 ministere tot felul de departamente care se ocupă de investiţii străine şi de promovarea investiţiilor în România. Fiecare face altceva, iar rezultatele se ştiu, apropo de mari investiţii în ultima perioadă. Deci, fiecare ministru, la momentul la care vine cu hotărârea de guvern de organizare a propriului portofoliu şi pe baza informaţiilor pe care le am de la Finanţe şi Secretariatul General, în mod sigur va reduce schema de personal ", a spus Ponta, adăugând că cei în plus vor pleca, pentru că "Nu facem protecţie socială prin funcţii în Guvern".



×
Subiecte în articol: Victor Ponta guvernul ponta 2