x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Preda şi Berceanu despre plecarea lui Stănişoară: Un trădător; ne interesează să reconstruim partidul

Preda şi Berceanu despre plecarea lui Stănişoară: Un trădător; ne interesează să reconstruim partidul

06 Mar 2013   •   15:57
Preda şi Berceanu despre plecarea lui Stănişoară: Un trădător; ne interesează să reconstruim partidul

Gestul lui Mihai Stănişoară de a se înscrie în PNL se numeşte trădare, a susţinut miercuri prim-vicepreşedintele democrat-liberal Cezar Preda, care a precizat că ''e timpul ca acest copac numit PDL să se scuture'' şi să înceapă reconstrucţia partidului.

''Este un om în care partidul a investit mult, preşedintele României a investit mult (n.r. în Mihai Stănişoară) şi care şi-a făcut analize proprii. La noi în popor tot ceea ce a făcut dl Stănişoară se numeşte trădare. În rest, alte analize, că face parte dintr-un plan, că susţinătorii lui Elena Udrea lansează ... astea sunt pentru noi nişte chestiuni care efectiv ţin de derizoriu. Stănişoară nu a semnat nicio moţiune, chiar vroia să-şi depună propria sa moţiune. Ce construcţie a avut el ... masonică, politică cu Frunzăverde nu mă interesează. Pe mine mă interesează ca PDL să meargă înainte şi să-şi facă treaba. De la noi au plecat ăia care au primit cele mai mari cununi, oameni obişnuiţi să aibă, să li se dea, să fie în faţă. Marea masă a PDL care nu a beneficiat nici de banii puterii, nici de funcţiile Guvernului sunt înmărmuriţi şi-şi văd de treaba lor. Şi blamul că PDL ar fi corupt pică acum tot pe partid. De fapt, beneficiarii puterii îşi fac loc în altă parte ca să le fie bine. Pentru noi e important cine rămâne să ne apucăm să reconstruim partidul. (...) Cu munca stăm noi mai greu, cu pus osul la treabă. E timpul ca acest copac numit PDL să se scuture'', a spus Preda, la România TV.

La rândul său, democrat-liberalul Radu Berceanu a caracterizat plecarea lui Stănişoară drept ''trădare'' şi a subliniat că acesta a căpătat de la PDL tot ce a vrut.

''Privesc cu mâhnire cum încă unul completează lunga listă de trădători care pleacă explicând nu ştiu ce chestii ideologice sau de altă natură. Toţi ăştia pleacă pentru că vor să fie la putere. Dacă ar fi după ei ar vrea să fie la putere tot timpul, să treacă tot timpul la alianţa sau partidul care e la putere. Stănişoară a căpătat de la PDL tot ce a vrut - a fost ministrul Apărării. (...) Mă gândesc cum privesc foştii lui subordonaţi din toată armata României pe unul care dezertează, un trădător? (...) În perioade din astea ies gunoaiele la suprafaţă. (...) Nu ştiu ce interes au avut liberalii'', a mai spus Berceanu, la România TV.

Democrat-liberalul Mihai Stănişoară şi-a anunţat miercuri înscrierea în Partidul Naţional Liberal.

Fost prim-vicepreşedinte al PDL în echipa condusă de Vasile Blaga şi lider al grupului deputaţilor democrat-liberali, Stănişoară a afirmat, în conferinţa de presă comună cu preşedintele liberalilor, Crin Antonescu, că a luat decizia de a intra în PNL după ''o chibzuinţă intensă''.

×