x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Predoiu, despre votul în cazul Bejinariu: PSD şi ALDE subminează obiectivul de ridicare a MCV

Predoiu, despre votul în cazul Bejinariu: PSD şi ALDE subminează obiectivul de ridicare a MCV

30 Mai 2017   •   15:05
Predoiu, despre votul în cazul Bejinariu: PSD şi ALDE subminează obiectivul de ridicare a MCV
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu a declarat marţi că, prin votul de respingere a cererii justiţiei în cazul lui Eugen Bejinariu, PSD şi ALDE subminează obiectivul de ridicare a Mecanismului de Cooperare şi Verificare. 

Predoiu a afirmat că, în primul rând, PSD a demonstrat un comportament "duplicitar" şi "iresponsabil" deoarece solicitarea a fost adresată de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, în urma misiunii Comisiei Europene privind MCV. 

"Prin votul de respingere acordat astăzi de majoritatea PSD-ALDE, această majoritate a mai lovit o dată în raportul MCV pe justiţie. Aceasta demonstrează, după părerea mea, şi un comportament duplicitar şi un comportament iresponsabil al PSD în primul rând. Pentru că, pe de o parte, acest vot a fost generat de cererea adresată de către ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, în Guvernul PSD de a se vota din nou această cerere de începere a urmăririi penale în urma misiunii de evaluare făcute de experţii Comisiei Europene în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare. Or, tocmai cererea acestui ministru a generat o dezbatere firească, ce a fost respinsă prin vot de către PSD şi ALDE, după ce, ani de zile, în raportul MCV, Parlamentul a fost pe bună dreptate criticat că nu schimbă politica în cazul unor astfel de cereri", a susţinut Cătălin Predoiu. 

El a spus că în acest caz nu este vorba de ignorarea prezumţiei de nevinovăţie, ci "doar de egalitate în faţa legii a oricărui cetăţean parlamentar sau neparlamentar". 

"Prin urmare, încă o dată vedem că, pe de o parte, se clamează intenţia de a ridica MCV, prin urmare de a se îndeplini obiectivele lui, şi pe de altă parte subminarea acestor obiective de către PSD şi ALDE", a afirmat Predoiu. 

Cererea DNA cu privire la efectuarea urmăririi penale în cazul deputatului PSD Eugen Bejinariu, fost ministru pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului, a fost respinsă marţi de Camera Deputaţilor. Au fost înregistrate 88 de voturi în favoarea cererii, 183 împotrivă şi două abţineri. AGERPRES

×