x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Prefectul de București a constatat încetarea de drept a mandatului lui Robert Negoiță ca primar al Sectorului 3

Prefectul de București a constatat încetarea de drept a mandatului lui Robert Negoiță ca primar al Sectorului 3

de Ion Alexandru    |    01 Sep 2020   •   09:20
Prefectul de București a constatat încetarea de drept a mandatului lui Robert Negoiță ca primar al Sectorului 3

Gheorghe Cojanu, prefectul Municipiului București, a emis, ieri, Ordinul nr. 511/2020, prin care a constatat încetarea de drept a mandatului de primar al Sectorului 3 al lui Robert Negoiță. Conform documentului, prefectul a luat act, pentru emiterea acestui ordin, de referatul Secretariatului General al Primăriei Sectorului 3, din 25 august, prin care s-a cerut încetarea calității de primar a lui Negoiță.

“Se constată încetarea de drept, începând cu data de 19.08.2020, a mandatului de primar al Sectorului 3 București a domnului Negoiță Robert  Sorin, având în vedere admiterea candidaturii sale la alegerile locale din data de 27 septembrie 2020, pentru funcția de primar al Sectorului 3, din partea altui partid decât cel pe listele căruia a candidat și a fost ales primar la alegerile locale din 2016”, se arată în ordinul prefectului.

Robert Negoiță, ales primar al Sectorului 3, în vara anului 2016, din partea PSD, a demisionat din partid, în urmă cu două luni, constituindu-și o altă formațiune politică, din partea căreia candidează pentru un nou mandat, candidatura sa fiind deja validată de Biroul Electoral Central. Conform legii, aleșii locali aleși pe listele unui partid politic își pierd de drept mandatul, dacă demisionează din formațiunea respectivă.

Primarul demis al Sectorului 3 a anunțat că va ataca în instanță ordinul prefectului, în termen de 10 zile de la comunicare. Acesta a fost înștiințat deja oficial cu privire la această situație, edilul aflându-se, în prezent, în autoizolare, după ce a fost testat pozitiv cu Covid-19.

×
Subiecte în articol: robert negoita